Peti festival “Sofa” u Novom Sadu u Bulevar Books-u 1

Tradicija je uspostavljena, i sada Bulevar Books u Novom Sadu organizuje već peti festival SOFA, ove godine sa povećanim brojem učesnika i dana druženja. Od sutra, 22. do 25. juna, na “Sofi” će u Novom Sadu “sedeti” Boris Dežulović, Zoran Predin, Dževad Karahasan, Maja Solar, Slobodan Tišma, Milica Vučković i drugi.

Četvorodnevni književni festival savremenih autora ‘SOFA’, kojim organizatori žele da publiku upoznaju sa savremenim poetskim i proznim stvaralaštvom u regionu, počinje u sredu, 22. juna na platou ispred knjižare Bulevar Books (Bulevar Mihajla Pupina 6, Novi Sad).

Festival je zamišljen kao književno-muzički spektakl, koji treba da okupi mnoge sjajne umetnike reči na jednom mestu.

U prethodne četri godine, koliko festival traje, između ostalih, na “Sofi” su učestvovali: Goran Marković, Marčelo, Saša Savanović, Ognjenka Lakićević, Marko Tomaš, Minja Bogavac, Milena Marković, Boris Mladenović, Ana Vučković, Daniel Kovač, Lana Bastašić, Filip Grujić, Rumena Bužarovska, Vladimir Arsenijević i drugi.

Ove godine, na “Sofi” će gostovati: Boris Dežulović, Dževad Karahasan, Zvonko Karanović, Dragana Mladenović, Zoran Predin, Maja Solar, Ingo Šulce, SlobodanTišma i Milica Vučković.

Sreda, 22. jun

19h – Maja Solar i Zvonko Karanović, poetski dijalog

Maja Solar je ove godine za izdavačku kuću “Enklava” objavila knjigu A htela sam, a zbirka pesama Srebrni surfer Zvonka Karanovića nedavno je objavljena u novom izdanju “Partizanske knjige”.

20.30h – Boris Dežulović, razgovor moderira Teofil Pančić

Boris Dežulović će na SOFI predstaviti knjigu Summa Atheologiae: Nekoliko heretičkih rasprava o nemogućnosti Svemogućeg.

Četvrtak, 23. jun

20h – Zoran Predin, razgovor moderira Ivan Fece Firči

Zoran Predin je u ediciji “Notni spisi” izdavačke kuće “Geopoetika” objavio prvi roman “Mongolske mrlje”.

Petak, 24. jun

19h – Ingo Šulce, razgovor moderira Vladislava Gordić-Petković
Na SOFI će predstaviti roman Adam i Evelin po kojem je 2019. godine snimljen istoimeni film. Gostovanje je omogućeno uz podršku Goethe-Instituta Beograd.

20.30h – Dževad Karahasan, razgovor moderira Branislava Vasić-Rakočević

Novi Karahasanov roman Uvod u lebdenje biće predstavljen na SOFI.

Subota, 25. jun

11h – Dragana Mladenović, superčitanjac

Radovi Dragane Mladenović objavljivani su u svim značajnijim antologijama savremenog srpskog pesništva, kao i u književnim časopisima i strip izdanjima. Dobitnica je pet nagrada za poeziju i jedne za priču.

19h – Milica Vučković, razgovor moderira Milijana Pejaković

20.30h – Slobodan Tišma, razgovor moderira Relja Dražić

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari