Počinju 42. Borini pozorišni dani u Vranju 1Foto: Radmila Marković

Večeras, u Vranju, počinju 42. Borini pozorišni dani. U Pozorištu „Bora Stanković“, sa početkom u 19 časova, biće otvorena izložba fotografija pod nazivom „25 godina profesionalnog pozorišta“, koja je deo pratećeg programa ovog kultnog festivala.

Nakon toga, u velikoj sali vranjskog teatra, počeće svečano obeležavanje 21. oktobra, Dana pozorišta, kada će zaslužnim ustanovama i pojedincima biti dodeljene zahvalnice za doprinos u njegovoj obnovi.

Biće uručene i godišnje nagrade zaposlenima u glumačkom i tehničkom sektoru, za doprinos u radu ustanove u prethodnoj pozorišnoj sezoni.

Nakon ceremonije uručivanja nagrada, publika će biti u prilici da pogleda predstavu „Autoputem“, u izvođenju glumaca vranjskog teatra, kojom će i početi ovogodišnji Borini pozorišni dani a koja će biti van konkurencije za nagradu.

Od subote, 22. oktobra, na repertoaru je takmičarski program festivala, u kojem će se naći šest ostvarenja renomiranih srpskih pozorišta.
Poslednjeg dana festivala, mimo takmičarske selekcije, glumci Kraljevačkog pozorišta odigraće predstavu „Crna ovca“, nagrađenima u čast.

Podsetimo, pored večerašnje predstave „Autoputem“, po tekstu i u režiji Ane Đorđević, vranjskog Pozorišta „Bora Stanković“, 21. oktobra je na repertoaru „Ko je ubio Dženis Džoplin?“, Srpskog narodnog pozorišta iz Beograda, u režiji Sonje Petrović.

U nedelju, 23. oktobra, na sceni u Vranju biće ansambl Narodnog pozorišta iz Subotice, koji će se predstaviti ostvarenjem „Izbiračica“, u režiji Ive Milošević. U ponedeljak, 24. oktobra, biće odigran „Kus petlić“, Narodnog pozorišta iz Subotice, a kao režiser potpisan je Milan Nešković.

„Rolerkoster“, u režiji Milice Kralj, glumci „Ateljea 212“ iz Beograda odigraće u utorak, 25. oktobra, a „Rat i mir“, Narodnog pozorišta u Beogradu, u sredu, 26. oktobra. Režiju za ovu predstavu potpisao je Boris Liješević.

Poslednja predstava iz takmičarskog programa je „Poslednje devojčice“, režisera Kokana Mladenovića, a u izvedbi subotičkog Pozorišta „Deže Kostolanji“.

Sve predstave počinju u 20 sati, a karte se mogu kupiti na biletarnici vranjskog pozorišta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari