“Pogovor” u Jevrejskom kulturnom centru 1Foto: Wikipedia

Roman “Pogovor” Davida Albaharija biće promovisan večeras, 14. marta od 18 sati u Jevrejskom kulturnom centru (ex-Rex, Jevrejska 16, Beograd), najavio je izdavač, novosadska “Čarobna knjiga”. Osim autora, koji duže vreme nije bio u “živom” kontaktu sa ljubiteljima (i njegove) književnosti u Srbiji, na predstavljanju učesvuje i urednik u “ČK”, Nikola Petaković, a gosti će biti Svetislav Basara i Marko Šelić Marčelo.

Nakon što je “ČK” objavila izabrana dela Davida Albaharija, koja su obuhvatila njegove romane i priče u šest knjiga (“Mamac / Cink”, “Gec i Majer / Kontrolni punkt”, “Svetski putnik / Snežni čovek”, “Pijavice”, “Životinjsko carstvo / Mrak / Ludvig“ i “Izabrane priče“), i pojedinačnih naslova “Krava je usamljena životinja (izabrane kratke priče)”, “Male priče”, “Mamac”, “Životinjsko carstvo” i “Danas je sreda”, krajem prošle godine pojavio se i njegov novi roman “Pogovor”, koji je početkom 2021. ušao u najuži izbor za Ninovu nagradu za najbolji roman 2021.

David Albahari (Peć, 1948), pisac i prevodilac, svojim novim romanom “Pogovor” vraća se na stare stilske forme.

Takođe se, u punom sjaju, na scenu vraća nepouzdani pripovedač, taj samozatajni junak njegovih najboljih knjiga.

U ovom neuobičajenom narativu, autor vodi čitaoca misterioznim i komplikovanim putevima afričko-evropskih odnosa, lavirintom nestalnih i neravnopravnih veza između dva sudbinski izukrštana kontinenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari