Promocija romana „Prah” Bratislava Milanovića u kragujevačkoj biblioteci 1Foto: Promo

 

Sutra, u utorak 12. marta u 18 sati u galerijskom prostoru Narodne biblioteke „Vuk Karadžić” u Kragujevcu održaće se predstavljanje romana „Prah” Bratislava Milanovića.

Roman je izdala Narodna biblioteka „Vuk Karadžić” iz Kragujevca.

Na promocjiji učestvuju: Bratislav R. Milanović, Aleksandar B. Laković, Ilija Stepanović i autor romana a moderator večeri je Ana Antonijević Nikolić.

Književnik Bratislav Milanović (77) je rođen u Cvetojevcu u Kragujevcu.

Piše poeziju i prozu.

Zastupljen je u više antologija i zbornika. Bavio se novinarstvom i bio urednik lista „Putar”. Prevođen je na engleski, francuski, mađarski, poljski i slovački jezik.

Za knjigu priča „Raskol” dobio je Književnu nagradu „Isak Samokovlija” (1983), a za knjigu „Priče iz stare fascikle” Đurđevdansku nagradu grada Kragujevca (2015).

Povodom šezdesete godišnjice crkve u Cvetojevcu (1999), na otvorenoj sceni u crkvenoj porti, izvedena mu je dokumentarna drama „Zadužbina grešnog hadžije”.

Na Badnji dan (2007. i 2008) u Knjaževsko-srpskom teatru izveden mu je igrokaz o Hristovom rođenju „Nebesni Hleb”, a na Maloj sceni Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević” (2011, 2012. i 2013), u Klubu „Vidosav” u Botunju i u Udruženju Kragujevčana u Beogradu izvedena mu je monodrama „Prazna omča”.

Za Veliki školski čas (2013) napravio je izbor iz poezije Slobodana Pavićevića i uradio dramatizaciju pod nazivom „Čovečanstvo neka pogleda na sat”.

Živi u Cvetojevcu.

Do sad je objavio romane: „Krv i mleko” (2003), „Nezavršen portret” (2016), „Povratak” (2019), „Posthumna izložba” (2022) i „Prah” (2023) koji čine ciklus – petoknjižje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari