Povodom svetske premijere našeg filma “Da li ste videli ovu ženu?”danas u Veneciji glavna glumica Ksenija Marinković za Danas: Kroz priču o Draginji je ispričana kriza našeg vremena 1Foto: Non Aligned Films

Debitantski igrani film “Da li ste videli ovu ženu?” Dušana Zorića i Matije Gluščevića s Ksenijom Marinković u naslovnoj ulozi Imao je danas svetsku premijeru na 79. Venecijanskom filmskom festivalu u okviru zvaničnog takmičarskog programa “Nedelje kritike” (Settimana Internazionale della Critica) u kojem je ove godine još sedam debitantskih ostvarenja iz celog sveta

Žanrovski film Da li ste videli ovu ženu? je drama s elementima komedije i horora koja govori o sredovečnoj ženi Draginji, koja kroz tri različita života pokušava da iskoči iz svoje kože.

Pored glavne uloge koju igra Ksenija Marinković u pratećim rolama pojavljuju se Isidora Simijonović, Boris Isaković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić, Alex Elektra i drugi.

U intervjuu za Danas glumica Ksenija Marinković rekla je da je radeći na ovom filmu menjala tri puta boju kose, da se ovaj film bavi krizom identiteta koji je svojstven aktuelnom trenutku:

– Kroz priču o Draginji, možda je, na neki način, ispričana kriza našeg vremena. Niko ne zna gdje bi se stavio – rekla je za Danas Ksenija Marinković.

Prema njenim rečima film je imao nekoliko različitih naslova – Film se prvotno zvao „Metamorfoze“, onda smo ga neko vrijeme zvali „Draginja“, onda smo ga nakon toga prozvali i „Menopauza“ (smeh), svakako smo ga zvali ali to jeste film o krizi – istakla je Marinković s čijim se veličantvenim talentom šira publika ovde upoznala i u filmu “Nebesa” Srđana Dragojevića i “Ustav Republike Hrvatske” Rajka Grlića”

Film “Da li ste videli ovu ženu?” je producirala je Čarna Vučinić u ime “Non-Aligned Films” iz Srbije, a koproducenti su Damjan Knežević, Tijana Drakulić, Stefan Ivančić i Tena Gojić. Pridruženi producenti su Dragana Jovović, Ognjen Glavonić, Nevena Petrović i Miroslav Đurđević. Film je realizovan u koprodukciji sa Radio-televizijom Srbije, Fakultetom dramskih umetnosti iz Beograda i Dinaridi Film iz Hrvatske. Film je podržao Filmski centar Srbije, a dobio je podršku i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari