Predstava "Sitnice koje život znače", u režiji Andreja Nosova 27. avgusta na smotri Mermer i zvuci u Aranđelovcu 1Foto promo/NP Beograd

Posle velikog uspeha na premijeri na 18. Purgatorijama – Međunarodnom festivalu mediteranskog teatra u Tivtu, predstava „Sitnice koje život znače“, u režiji Andreja Nosova, biće izvedena u subotu, 27. avgusta u Dvorani park u Aranđelovcu, u okviru smotre umetnosti Mermer i zvuci. Ovu koprodukciju Narodnog pozorišta u Beogradu, Kulturnog centra Tivat i Beo Art produkcije, […]

Posle velikog uspeha na premijeri na 18. Purgatorijama – Međunarodnom festivalu mediteranskog teatra u Tivtu, predstava „Sitnice koje život znače“, u režiji Andreja Nosova, biće izvedena u subotu, 27. avgusta u Dvorani park u Aranđelovcu, u okviru smotre umetnosti Mermer i zvuci.

Ovu koprodukciju Narodnog pozorišta u Beogradu, Kulturnog centra Tivat i Beo Art produkcije, po tekstu Lorenca Maronea, jednog od najpopularnijih italijanskih pisaca današnjice, 2. septembra videće i publika na 9. Ambijentalnom pozorišnom festivalu Novi tvrđava teatar u Vili Stanković u Čortanovcima.

 

 

Dramatizaciju teksta potpisuje Đorđe Kosić, a lik glavnog junaka Čezarea igra Mladen Andrejević.

U glumačkoj ekipi su i Nela Mihailović, Vanja Ejdus, Dušan Matejić, Nina Nešković i Rade Ćosić.

Scenografiju potpisuje Dejan Todorović, kostime Selena Orb, muziku Draško Adžić, scenski pokret Marija Milenković, a saradnici na predstavi su Aleksandra Lozanović (pomoćnik reditelja), Marija Kovačević (izvršni producent), Sanja Ugrinić Mimica (inspicijent) i Gordana Perovski (sufler).

Beogradska premijera „Sitnica koje život znače“ zakazana je u oktobru, početkom nove sezone, na sceni NP „Raša Plaović“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari