Predstavljanje knjige Dragoslava Simića „Vek slikan mikrofonom” u kragujevačkoj Narodnoj biblioteci 1Foto: Promo

Sutra, u utorak 16. aprila u 18 sati u galerijskom prostoru Narodne biblioteke „Vuk Karadžić” biće predstavljena knjiga Dragoslava Simića „Vek slikan mikrofonom”.

Na promociji učestvuju: Radoman Kanjevac, književnik, Ranko Stojilović, urednik Radio Beograda 2, Brane Kartalović, novinar „Politike” i autor knjige Dragoslav Simić. Moderator večeri je Miloš Milojević.

Osim što se proteklih decenija glasom obraćao slušaocima Drugog programa Radio Beograda Dragoslav Simić je pisao za mnogobrojne nedeljne i dnevne novine u SFR Jugoslaviji i Srbiji. Autor je knjige „Glasom pisana istorija”, koja predstavlja izbor zaostavštine iz serijala radiofonske emisije „Govori da bih te video”, podsećaju organizatori iz kragujevačke Narodne biblioteke.

Osnovao je 2009. godine sajt „Audio i foto arhiv” na kojem se mogu pronaći njegove dokumentarne radio emisije, fototeke, istraživački rad u oblasti radiofonije, književni tekstovi i novinski zapisi.

Dragoslav Simić kao dugogodišnji urednik dokumentarnog programa Radio Beograda 2 pokretač je i autorske edicije dokumentarnih emisija u 100 naslova „Knjige koje govore” o ljudima i događajima iz političke i kulturne istorije Jugoslavije i Srbije u 20 veku.

Usmena, alternativna istorija Dragoslava Simića i njegovih gostiju na talasima radio-emisija – pretočena u tekstove i zaokružena u knjigu – obogaćena je velikim brojem pojedinačnih doprinosa izvanrednih sadržaja i tema.

Autorsku ediciju dokumentarnih emisija u 100 naslova „Knjige koje govore” o ljudima i događajima iz političke i kulturne istorije Jugoslavije i Srbije u 20. veku je pokrenuo 1992, prvo na kasetama, potom i na CD nosačima zvuka.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari