Premijera filma Raše Andrića „Leto kada sam naučila da letim” 16. februara u Kombank dvorani   1Foto promo 

Porodična saga “Leto kada sam naučila da letim” reditelja  Radivoja Raše Andrića, ekranizacija istoimenog bestselera  Jasminke Petrović u kojem su podjednako uživali i mladi i odrasli čitaoci (uvršten je u lektiru za osnovne škole), premijerno će biti prikazana 16. februara u Kombank dvorani, dan kasnije, 17. februara u Areni Sineplex u Novom Sadu, a potom stiže na repertoar bioskopa širom Srbije.

Film “Leto kada sam naučila da letim” donosi toplu, vedru i duhovitu priču punu emocija sa najsunčanijeg mesta na Jadranu – događa se na Hvaru, i prati tinejdžerku Sofiju tokom njenog naizgled dosadnog letovanja sa dve bake. Međutim, nova prijateljstva, zaljubljivanje, morske avanture, prvi poljubac, dugo čuvane porodične tajne…,  pretvoriće ovo leto na idiličnom jadranskom ostrvu u neprocenjivo iskustvo i nezaboravnu avanturu…

Premijera filma Raše Andrića „Leto kada sam naučila da letim” 16. februara u Kombank dvorani   2
Foto promo

Ova nežna letnja priča, kako se ističe u najavi filma, izmamiće neočekivane emocije među gledaocima svih generacija.  

“Leto kada sam naučila da letim” nije samo prvi film Raše Andrića posle hitova “Kad porastem biću kengur, “Munje!” i “Tri palme za dve bitange i ribicu”, sa kojima je stekao

status kultnog reditelja, već je i pravo osveženje za publiku, jer na veliko platno donosi uzbudljivu, romantičnu  i toplu komediju o odrastanju kakve dugo nije bilo u našim bioskopima. 

Glavnu junakinju igra talentovana mlada glumica Klara Hrvanović, u glumačkoj ekipi su i Žarko Laušević, Olga Odanović, Snježana Sinovčić…, a u ulogama Sofijinih rođaka pojavljuju se i mladi glumci Luka Bajto i Ema Kereta Rogić.

Novo Andrićevo ostvarenje je i jedan od retkih filmova namenjenih prvenstveno mlađoj publici, a producenti 

Maja Popović Milojević i Milan Stojanović najavljuju da će “Leto”, zbog višeslojne priče i značenja, biti film koji će zajedno ići da gledaju deca, mame, tate ali i bake i deke:

“Drago nam je da možemo publici da ponudimo jedan nežan letnji film o vrednostima porodice i prijateljstva, koji će među sobom moći da podele i da u njemu, kroz smeh i suze,

zajedno uživaju gledaoci različitih generacija”, kaže se u saopštenju producenata.

“Leto kada sam naučila da letim” realizovano je u koprodukciji Sense Production (Srbija), Kinorama (Hrvatska), Art Fest (Bugarska) i Silverart (Slovačka), uz podršku nacionalnih fondova i panevropskih fondova Kreativna Evropa i Eurimaž. 

Scenario je napisala Ljubica Luković, direktor

fotografije je Dušan Joksimović, montažer Dejan Urošević, muziku je kompomnovao Vasil Hadžimanov, a u autorskoj ekipi su i kostimografkinja Momirka Bailović, scenografkinja Tajana Čanić Stanković, dizajner zvuka Vladan Korać. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari