Premijera "Nastojnika" Harolda Pintera 1Foto: Pozorište Bora Stanković

Večerašnjom premijerom predstave „Nastojnik“ po tekstu nobelovca Harolda Pintera u režiji gosta iz Skoplja Trajčeta Gjorgijeva, vranjsko pozorište će simbolično otvoriti i malu kamernu scenu, koja se nalazi u podrumu ispod velike pozorišne sale.

Ovaj prostor je uređen nakon rekonstrukcije zgrade pozorišta i moći će da primiri stotinu gledalaca. Premijera je u znaku jubileja dvojice članova ansambla.

Ulogom Dejvisa glumac Ninoslav Trajković obeležava trideset godina umetničkog rada, dok deceniju glumačkog rada slavi Marko Petričević koji u predstavi tumači lik Mika. Pored njih na sceni je i Bojan Jovanović u ulozi Estona.

– Sarađujući sa vranjskim pozorištem, uvideo sam da Ninoslav Trajković, Marko Petričević i Bojan Jovanović predstavljaju idealnu podelu i veoma sam zadovoljan jer sam dobio rezultat koji sam i želeo. Ovo je zaista težak tekst, retko se radi jer zahteva veliku glumačku posvećenost, bravure i valere i to su ovi glumci i dočarali, rekao je Gjorgiev, naglašavajući da mu je veliko zadovoljstvo i čast da njegov komad otvara novu scenu. Makedonski reditelj već osam godina sarađuje sa vranjskim pozorištem.

– Trudimo se da pažljivo i odgovorno biramo, kako komade, tako i saradnike sa kojima radimo kako bi repertoar u novoj zgradi stalno imao neki novi i značajan iskorak, rekao je na konferenciji za medije Bojan Jovanović, glumac i umetnički rukovodilac u Pozorištu „Bora Stanković“.

Glumac mlađe generacije Marko Petričević izrazio je zadovoljstvo što će biti deo predstave koja svojom premijerom postaje deo istorije teatarskog života u Vranju jer će ostati zapisano da je baš „Nastojnikom“ otvorena nova scena.

Ninoslav Trajković, najavljuje iznenađenje za publiku koja će doći na premijeru i biti u prilici da oseti novi scenski prostor vranjskog pozorišta, jer su do sada bili u prilici da prate sa izvođenja na velikoj sceni.

Posle „Nečiste krvi“ ovo je druga premijerna predstava u produkciji vranjskog pozorišta od otvaranja rekonstruisane zgrade pozorišta u Vranju čija je obnova trajala duže od šest godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari