Rambo ne spava na lovorikama: U novoj pesmi je odao poštovanje popularnom reperu sa ovih prostora 1Foto: EPA/ JOERG CARSTENSEN

Nije čest slučaj da stariji i proslavljeni muzičari odaju poštovanje mlađim kolegama u svojim pesmama, a upravo je to uradio Rambo Amadeus kad je u svom novom singlu rešio da spomene i „pohvali“ popularnog regionalnog repera Vojka V.

Kad pričamo o pohvalama, ili omažima, čućete možda po koje slovo i reč hvale u intervjuima, ali i to ako su stari i prekaljeni asovi raspoloženi. Rambo je otišao korak dalje u svom novom singlu „Pod rotacijom“, pesmi koju kao da je celu radio pod uticajem splitskog repera Vojka Vrućine, pa je rešio i da ga spomene u pesmi, iltii reperskim rečnikom da ga nejmdropuje“.

U jednoj strofi Rambo Amadeus kaže:

„Pišem pjesme, bacam rime, vozim pod rotacijom. Na Voulez vous sam ti s inspiracijom. Vozim pod rotacijom. Talenat ko Vojko Vrućina, vozim pod rotacijom, a ovo mi je tek trećina“. Na YouTubeu, u informacijama o pesmi, Svetski Mega Car je objasnio i zašto spominje Vojka.

„U tekstu sam spomenuo uvaženog kolegu, koji je donio sasvim nov osvježavajući izraz u regionalnu scenu, a mene svojim specifičnim humorom inspirisao, opomenuo da ne spavam na lovorikama, nego da navalim s radom“, poručio je.

Rambo je svojim specifičnim izrazom, rimama i rečnikom, godinama unazad inspirisao gomilu domaćih repera, iako se on u načelu nikad nije bavio tim žanrom, već je krosoverom raznih žanrova isporučivao svoje životne stavove i viđenja društvenih pojava. Ipak, raduje činjenica da je do njega doprla nova muzika koja ga je inspirisala i naterala kako je i sam rekao da „ne spava na lovorikama“.

Vojko V iliti Vrućina je reper iz Splita, koji je karijeru počeo da gradi kroz hip hop kolektiv „Dječaci“, da bi ceo Balkan potpuno zaludeo svojim prvim solo albumom, „Vojko“. Uskoro nas očekuje i nastavak tog izdanja, album pod imenom „Dvojko“.

Ramba u decembru očekuju dva nastupa u MTS Dvorani. Zimski koncert – 25. decembra, gde će, kako je rekao pokušati da spoji “najbolje od dve dijametralno različite vrste nastupa“ i “veče glomazne poezije”, gde ljudi dolaze da čuju stihove i humor, i “koncertno muziciranje benda”. Drugi nastup biće 30. decembra, za temperamenentiji deo publike koji voli žešćeg Ramba, da pršti od svirke, gitare i groova, da mogu da igraju , skaču i zezazju se.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari