Regionalni susreti pisaca „Na pola puta“ u Užicu, od 23. do 27. oktobra 1Sa ranijeg festivala Na pola puta/Foto: Nenad Kovačević

Književni festival „Na pola puta“, koji okuplja pisce iz regiona, održaće se u Užicu od 23. do 27. oktobra.

Tokom festivala, koji se priređuje sedamnaesti put, književnici će, tokom redovnih časova književnosti, održati predavanja u Užičkoj gimnaziji i Osnovnoj školi „Nada Matić“.

Uveče će, od 20 časova, na Maloj sceni Narodnog pozorišta Užice javno čitati svoja dela i razgovarati sa publikom.

Učenici i šira publika imaće priliku da razgovaraju sa Dinom Pešutom, Milanom Tripkovićem, Eminom Žunom, Enesom Halilovićem, Nenadom Veličkovićem, Anom Kolarić, Sašom Madackim, Dejanom Ilićem, Ognjenom Obradovićem i Enesim Kurtovićem.

Festival će početi u nedelju, 23. oktobra u 19 časova, kada je planirano da se u Narodnom muzeju Užice otvori izložba knjiga kao umetničkih instalacija, autora Enesa Kurtovića, koga će publika upoznati kao vizuelnog umetnika i pesnika.

Festival organizuju Užička gimnazija i Užička književna republika, u saradnji sa Narodnim pozorištem, Narodnom bibliotekom, Osnovnom školom „Nada Matić“ i Umetničkom školom u Užicu.

Ove godine, susrete pisaca je podržala švajcarska Agencija za razvoj, saradnju i demokratiju, čiji program Kultura za demokratiju u Srbiji implementira Hartefakt fond, a podršku su pružili Ministarstvo kulture i Grad Užice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari