Rej Liota - biografija: Od sirotišta do Holivuda 1Foto: EPA/JUANJO MARTIN

Američki glumac i producent Rej Liota (Ray Liotta) najpoznatiji po ulozi Henrija Hila u kriminalističkom klasiku “Dobri momci”, koji je preminuo sinoć u snu u 67 godini života u Dominikanskoj Republici gde je snimao film “Dangerous Waters”, prešao je stazu od sirotišta do Holivuda.

Moglo bi se reći da je upravo porodica, koja ga je usvojila omogućila da Rej Liota sledi svoj talenat i postane uspešan u filmskoj industriji, pišu strani mediji.

Liota je rođen 18. decembra 1954. u Njuarku, Nju Džersi a kao šestomesečnu bebu usvojio ga je italijansko-američki bračni par Meri i Alfred Liota.

Njegova sestra Linda je takođe bila usvojeno dete. Liota je znao da nije biološko dete svojih roditelja dok je odrastao.

U jednom periodu je pokušao da uđe u trag svojoj biološkoj majci a kasnije je izrazio zahvalnost za svoju usvojiteljsku porodicu. U medijima je govorio o tome kako je usvojeno dete i kako se osećao kada je na kraju upoznao svoju rođenu majku.

Uprkos tome što je odrastao u porodici punoj ljubavi i brige, osećao je bol i želeo je odgovore.

– U početku nisam razumeo kako roditelj može da se odrekne deteta – rekao je u jednom intervjuu za People, a kasnije je objasnio da kada je konačno u četrdesetim upoznao svoju rođenu majku da nije bio toliko ljut .

– To je samo još jedno putovanje – kontatovao je tada Liota.

Zahvaljujući privatnom detektivu, koga je angažovao da bi locirao majku i mlađu braću i sestre Liota je saznao i da je on uglavnom škotskog porekla.

O tome kako je doživeo majčin odgovor na pitanje zašto ga se odrekla ispričao je u intervju sa sa Larijem Kingom.

– Kada sam je upoznao, shvatio sam da je to uradila iz veoma opravdanih razloga, a onda sam shvatio da je skoro 99% dece koja se daju na usvajanje, to za boljitak deteta… Domaćinstvo, situacija, godine samo diktirajte da je to najbolja stvar za dete.”

Istovremeno, glumac je priznao da je bio razočaran kada je upoznao ženu koja ga je rodila. On je u intervjuu za The Guardian rekao:

– Zaista sam bio zahvalan što sam usvojen –

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari