Britanski hevi metalci Iron Maiden upravo su izdali album „From Fear To Eternity: The Best of 1990-2010“ na kome se nalaze najveći hitovi popularnog benda iz poslednjih 20 godina. Dupli CD prati njihovu aktuelnu turneju na kojoj promovišu poslednji studijski album „Final frontier“.


– Objavljivanje „From Fear to Eternity“ je šansa da nove generacije obožavalaca istražuju istoriju Mejdena. Na omotu je i nova verzija Edija, naše maskote – kaže menadžer Rod Smolvud, dodavši da grupa širi broj fanova i „mejdenizuje“ nove države na mapi tekuće turneje.

Oni su ove godine prvi put u karijeri sviralu u Indoneziji, Južnoj Koreji i Singapuru. Posebno je zanimljivo bilo tokom koncerta na Baliju gde je pevač Brus Dikinson u jednom trenutku umalo prekinuo koncert jer je obezbeđenje počelo da tuče jednog momka u prvim redovima.

Pre ove zbirka pesama sa poslednjih osam studijskih albuma, grupa je 2009. tokom turneje „Somwhere back in time“ objavila istoimeni album na kome su se nalazile stvari snimljene u periodu između 1980. i 1990, što se smatra zlatnim danima legendarnog sastava.

– Čini mi se da ova i prethodna turneja prevazilaze taj period osamdesetih kada smo bili na vrhuncu karijere. Kao da smo sad trostruko popularniji – objašnjava gitarista Dejv Marej.

Grupa se trenutno nalazi u Brazilu gde imaju šest nastupa, a potom sviraju u Argentini i Čileu gde će snimiti novi koncertni DVD koji će biti objavljen ove godine.

– Turneja je neverovatna. Veoma smo uzbuđeni i iznenađeni reakcijama fanova, koji su izuzetno strastveni – kaže basista i osnivač benda Stiv Haris.

Rokenrol rebra

Prvi deo turneje završava se krajem aprila sa dva nastupa na Floridi, posle čega će uslediti mali odmor pred seriju stadionskih i festivalskih koncerata u Evropi, od maja do avgusta. Odmor između dva dela turneje članovi benda iskoristiće na razne načine – pevač Brus Dikinson će se zabavljati svojim mnogobrojnim hobijima, posebno mačevanjem, gitarista Adrian Smit je pasionirani igrač tenisa, dok bubnjar Niko Mek Brein ima kuću na Floridi gde u slobodno vreme igra golf i drži restoran originalnog naziva „Rokenrol rebra“. U toj neobičnoj kafani glavni specijalitet su rebarca pečena na razne načine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari