Da li je tačno da „para vrti gde burgija neće“ verovatno ćemo saznati na primeru pevača Guns N’ Roses Eskela Rouza i bivšeg gitariste američkog benda, Sleša, kojima je konačno stigla prva zvanična ponuda da nastupe zajedno.

Organizatori finalne utakmice američkog fudbala, odnosno Superboula, koja će 5. februara 2012. biti održana i Indijanapolisu, zvanično su izrazili želju da na poluvremenu sportskog spektakla svira čuveni američki sastav u originalnoj postavi, a po nezvaničnim informacijama za to su spremni da izdvoje čak milion dolara.

Glavne muzičke zvezde ovogodišnjeg Superboula bili su upravo Sleš, reper Ašer, grupa Black Eyed Peas i pevačica Kristina Agilera, koja se obrukala što nije znala reči himne SAD koju je izvodila. Superboul je odavno postao manifestacija koja prevazilazi samo sportske okvire i za muzičke zvezde postao je prestiž da budu pozvane da sviraju na poluvremenu. Prošle godine svoj mini koncert imala je čuvena grupa Who (Hu), pre dve sezone svirao je Brus Springstin, a još ranije nastupali su i Tom Peti, Prins, pa i Pol Mekartni, te čuveni Rolingstonsi… Nije tajna da organizatori Superboula sada žele da odu korak dalje i publici ponude i muzički spektakl koji bi bio unikatan, a prva zajednička svirka Eskela i Sleša posle 15 godina bila bi upravo to. Isto tako nije tajna da muzički budžet Superboula iznosi milion dolara, a u ovom slučaju, po tvrdnjama američkih medija, sav novac bio bi usmeren ka bankovnim računima samo jednog benda – Guns N’ Roses.

Eksel Rouz i Sleš su na „ratnoj nozi“ još od 1996. godine kada je slavni gitarista odlučio da izađe iz benda i posveti se solo karijeri. Od tada su usledila međusobna optuživanja oko toga da li „pištolji i ruže“ smeju da izvode i numere koje je Sleš napisao. Obojica muzičara do sada su odbijala da uopšte razmišljaju o samoj ideji o novom zajedničkom nastupu, a Sleš je pre pola godine izjavio da ne bi nastupio zajedno sa Ekselom „ni za sto miliona dolara“. Ipak, slavni gitarista je prethodnih dana umekšao svoj stav i najavio da bi nastupio sa Guns N’ Roses i besplatno ukoliko mu se Rouz izvini, na šta je poznati pevač odgovorio da o tome ni ne razmišlja jer trenutno u bendu ima „sasvim dobre muzičare“ i da mu novi ne trebaju.

Nepristojna ponuda

Na pisanje muzičkog magazina NME da su Sleš i Eksel Rouz na korak od dogovora da nastupe na Superboulu sledeće godine, poznati gitarista odgovorio je da je u pitanju „nepristojna ponuda“.

– Mislim da je u pitanju provokacija, nepristojna ponuda. Ako bih ponovo nastupio sa Ekselom to bi bilo zbog zajedničkih pesama koje smo napravili, a ne zbog para ili zbog njega – zaključio je Sleš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari