Majkl DžeksonFoto: EPA- EFE Chema Moya

Studio Lionsgate je otkrio da će biografski film o Majklu Džeksonu, pod nazivom Majkl, biti premijerno prikazan 18. aprila 2025. godine, piše The Hollivood Reporter, a prenosi Index.hr.

Film će režirati Antoan Fukva, reditelj trilogije Ekvilajzer i filma Emancipacija. Kralja popa igraće njegov nećak Džafar Džekson.

Producenti filma su Džon Branka, Džon Meklejn i Grejem King, producent Oskarom nagrađenog biografskog filma Boemska rapsodija iz 2018. Scenario za film o životu Majkla Džeksona napisao je Džon Logan, scenarista filmova Gladijator i Avijatičar.

Kako navodi Lionsgate, film će pratiti sve aspekte života popularnog muzičara, ali nije poznato da li će se dotaknuti kontroverznih navoda o seksualnom zlostavljanju maloletnika. Poslednji film koji je istraživao optužbe protiv Majkla Džeksona bio je dokumentarni film HBO-a Leaving Neverland iz 2019.

Zvanični sinopsis biografskog filma glasi: „Majkl će publici doneti zadivljujući i iskren portret briljantnog, ali komplikovanog čoveka koji je postao kralj popa. Film prikazuje njegove trijumfe i tragedije u epskim, filmskim razmerama – njegove ljudske strane, lične borbe, i njegov neosporni stvaralačk gienij, naglašen kroz poznate predstave“.

„Publika će doživeti, kao nikada ranije, unutrašnji svet jednog od najuticajnijih pionira muzičke umetnosti koju je svet ikada upoznao“, dodaje se.

Snimanje biografskog filma počeće krajem januara 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari