Luk BlekFoto: EPA-EFE/Adam Vaughan

Zbog plasmana našeg predstavnika Luka Bleka u finale Pesme Evrovizije, Radio-televizija Srbije odlučila je da prenos finala ipak emituje na kanalu RTS 1.

RTS je prvo i drugo polufinale prenosio na svom trećem kanalu – RTS 3, a zbog tragičnih događaja koji su zadesili Srbiju u prethodnom periodu, i unapred potpisanih obaveza sa Evropskom radiodifuznom unijom (EBU).

Služba za odnose sa javnošću i korporativni imidž JMU RTS-a, podseća da je Luk Blek svoj nastup u prvom polufinalu posvetio svim nastradalima u nedavnim tragičnim događajima u Srbiji.

„Prvo polufinale Pesme Evrovizije je pratilo skoro pola miliona gledalaca, dok je šer bio 7,8 odsto, što je sjajan rezultat za RTS 3. Drugo polufinale pratilo je nešto manje od 400 hiljada gledalaca, šer je bio 5,5 odsto i to je očekivano kada je u pitanju polufinale u kojem ne učestvuje predstavnik Srbije“, kazali su iz Službe za odnose sa javnošću i korporativni imidž JMU RTS.

Naravno, kako navode, najveća gledanost očekuje se prilikom finala Evrovizije.

„Naš predstavnik Luk Blek nastupa pod rednim brojem 5, i očekujemo gledanost veću nego što je bila u polufinalnim večerima, ali ono što je nama važnije od gledanosti jeste da svi oni koji te večeri budu uz RTS razumeju poruku pesme ‘Samo mi se spava’, koju je Luk Blek najbolje definisao rečima: ‘Zlo koje raste kada držimo oči zatvorene, moramo da pobedimo tako što ćemo se probuditi'“, kazali su za Danas iz Službe za odnose sa javnošću.

Oni su poželeli sreću svim učesnicima i organizatorima takmičenja.

„Navijamo pre svega za našeg predstavnika Luka Bleka kao i za naše komšije, predstavnike Hrvatske, bend Let 3, i Slovenije, grupu Joker Out, i drago nam je što zajedno učestvujemo u finalu“, istakli su iz Službe za odnose sa javnošću i korporativni imidž JMU RTS.

Oni su podsetili da je Pesma Evrovizije muzički festival koji ne prate samo ljudi iz Evrope, već iz čitavog sveta.

„To je festival sa tradicijom dugom 67 godina i predstavljati svoju zemlju na ovako značajnom događaju je velika čast i privilegija za svakog učesnika. Kao i na većini međunarodnih takmičenja, osim što se promoviše jezik, kultura i tradicija, velika motivacija je pobeda koja bi ovu vrstu festivala dovela u svoju zemlju. Svakako je veliki izazov biti u ulozi organizatora događaja tih dimenzija, a imali smo prilike da se u to uverimo 2008. godine“, podsetili su iz Službe za odnose sa javnošću i korporativni imidž JMU RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari