PozivMirjana Joković u seriji Poziv, foto: Promo

Serija Poziv okupila je poznata domaća glumačka imena.

Istraživanja kažu da uz prvu epizodu serije „Poziv“ bilo je više od milion gledalaca.

Dinamičan i uzbudljiv triler su napisali Iva Mitrović i Marko Popović, kako piše City Magazine.

Glavnu ulogu tumači proslavljena glumica Mirjana Joković koja živi i radi u Los Anđelesu, a posle 15 godina ponovo igra u nekom domaćem ostvarenju.

Mirjana Joković tumači ulogu Anice Reljić, bivše policijske inspektorke koja radi u kol-centru.

Jedne noći, jedan poziv promeniće joj život i trgnuti iz monotone svakodnevice. U centru trilerskog zapleta, nestanka žene i potraga glavne junakinje nalazi se i tragedija i ekološka katastrofa u istočnoj Srbiji. Te dve priče će se spajati kako epizode budu odmicale.

Pored Mirjane Joković koja je glavni lik, već u prvih nekoliko epizoda, serijom je prošlo nekoliko starih i poznatih lica, nekoliko novih i nekoliko pomalo zaboravljenih.

Bračni par Snežana Bogdanović (Šavovi, Sinđelići, Kuduz) i Uliks Fehmiu (Sutra ujutru, Beli, beli svet, Porodica) glume ljude iz vlasti i policije, ali i isto tako ljubavni par u ovoj seriji.

Nada Šargin (Sutra ujutru, Trag divljači) već u prvoj epizodi nestaje i oko njenog nestanka će se voditi zaplet, a u istraživanju njenog nestanka veliku ulogu će očigledno imati i njena ćerka koju tumači Danica Nedeljković koju smo do sad mogli da gledamo i u jednoj epizodi Močvare.

Ana Franić je glumica koju smo zapazili u serijama i filmovima u godinama između 2008 i 2012 (Ulica Lipa, Mješoviti Brak, Diši Duboko). Nakon toga se pokvukla iz glume ali ove godine se ponovo vraća i to čigledno sa dva hita. Prvo smo je videli u Deci zla, a evo sad glumi jednu od negativki u seriji, čija prošlost je povezana sa likom Mirjane Joković.

Tajanstvene uloge za sad imaju Danijel Sič (Montevideo, Ne igraj na Engleze, Ljubav i mržnja) koji ima lični ulog u tome da pronađe gde je nestala lik Nade Šargin, a tu su i Dragan Petrović (Lepa sela lepo gore, Sveto mesto) koji tumači partnera Mirjane Joković, i Vahid Džanković koji tumači vođu zelenih protesta.
Ovog glumca u poslednjih nekoliko godina smo imali čestu priliku da gledamo. Pomenućemo serije Kljun, Oluja i Deca zla.

Sezona ima osam epizoda i emituje se subotom i nedeljom na RTS-u od 20h.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari