skarlet johansonFoto: EPA-EFE/SARAH YENESEL

Skarlet Johanson je u pregovorima za pridruživanje filmskoj franšizi Svet iz doba Jure, koji je vlasništvo kompanije Universal.

Ukoliko se pridruži franšizi, Skarlet Johanson će biti deo filma koji će režirati Garet Edvards, a koji kao datum izlaska ima naveden 2. jul 2025. godine.

Garet Edvards preuzeo je rediteljsku dužnost od Dejvida Liča, a scenario za film piše Dejvid Kep, koji je svojevremeno pisao scenario i za Park iz doba Jure.

To bi bio povratak Skarlet Johanson franšizama nakon Marvelovog superherojskog univezuma u kome je tumačila Crnu udovicu.

Ona je osim toga u međuvremenu zaradila i dve nominacije za Oskara, za uloge u filmovima Priča o braku i Zec Džodžo, a uskoro ćemo čuti i njen glas u animiranom filmu Transformers One.

Novi film u serijalu Svet iz doba Jure je najnoviji u nizu koji je počeo pre 30 godina filmom Stivena Spilberga Park iz doba Jure 1993. godine, zasnovanom na romanu Majkla Krajtona.

Usledio je Spilbergov nastavak Izgubljeni svet (1997) i film Park iz doba Jure III (2001) Džoa Džonstona, pre nego što je franšiza obnovljena kao Svet iz doba Jure 2015. godine.

On je dobio nastavke Uništeno kraljevstvo (2018) i Nadmoć (2022), koje su predvodili Kris Prat i Brajs Dalas Hauard pod rediteljskom palicom Kolina Trevoroua.

Izvor: Hollywood Reporter

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari