Tribina "Šok koridor Vs. Fest" o filmovima koji treba da budu na FEST-u, a nisu 1Foto: Promo

Nenad Bekvalac i Aleksandar Radivojević govoriće na tribini Šok koridor Vs. Fest, u ponedeljak 28. februara u sali Amerikana, Doma omladine Beograda, od 20 časova.

Organizatori podsećaju da svake godine ciklus tribina Šok uživo/Koridori DOB-a počinje temom Šok vs. Fest.

– Još od 2003. godine pred sam FEST, Bekvalac i Radivojević pokušavaju da daju alternativu izborom koji nudi Šok koridor. Pre skoro dve decenije su hteli da u emisiji izraze nezadovoljstvo programom FEST-a. Uvek su smatrali da na FEST-u nema dovoljno žanrovskih filmova, pogotovu onih koji se bave šokom na bilo koji način. Od tada je preraslo u tradiciju da vode ovu imaginarnu bitku u kojoj, zapravo, i nema pravog pobednika jer, ipak, ta odluka pripada onima koji su došli na tribinu i potom pogledali ono što nudi FEST – pojasnili su organizatori.

Prema njihovim rečima, nije nužno da film zalazi u horor ili fantastiku da bi se našao na njihovoj listi, jer u svim žanrovima, a pogotovu u autorskom filmu, uvek ima onih koji ostavljaju razarajući utisak na publiku.

– Od kako postoji FEST uvek je bilo ovakvih filmova na repertoaru, u ranijim izdanjima mnogo više. Sada ih po mišljenju autorskog tima Šok koridora nema dovoljno. Izbor koji nude su filmovi koji su bili prikazani na raznim festivalima, čak i na istim onim sa kojih su filmovi koji će biti na samom programu FEST-a. Na taj način, kažu autori, samo ukazuju na filmove koji bi trebalo da budu na FEST-u, a nisu – ističu organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari