Večeras u Kladovu "Vrtlog emocija" ili put od poricanja, ljutnje, depresije 1Foto: Biblioteka "Centar za kulturu" Kladovo

Kladovljanka Sanja (Rajić) Barbatesković predstaviće se večeras svojim sugrađanima radovima oslikanim tehnikom tečnog slikarstva. Prvu samostalnu izložbu pod nazivom “Vrtlog emocija” kladovske umetnice priređuje Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo u galeriji kladovske biblioteke.

Prvu samostalnu izložbu Sanje Rajić iz Kladova “Vrtlog emocija” čine radovi oslikani tehnikom tečnog slikarstva (fluid painting) koje dočaravaju kreativni duh i motiv autorke, kažu u kladovskoj ustanovi kulture koja potpisuje organizaciju ovog događaja.

-„Vrtlog emocija“ u autorkinom iskoraku predstavlja put od poricanja, preko ljutnje, pregovaranja, depresije i konačno, prihvatanja smrti, ne samo voljene osobe već i snova, želja, nada, uverenja … do ličnog preobraženja – ističu u Biblioteci “Centar za kulturu” pojašnjavajući da autorka nakon smrti supružnika, upoznajući se sa tzv. tečnim slikarstvom (Eng. fluid art/painting, pouring art), ovom tehnikom ambis života i vrtlog osećanja pretače u boje, a boje izliva na „platno“.

-Umetnica kao rezultat dobija umetnine koje oslikavaju njeno stanje duše. U početku na površinu isplivavaju mračne i tamne nijanse, dok ceo proces prerasta u kreativnu terapiju. Tada doživljava prekretnicu, prihvata tu surovu stranu života i okreće se novinama, što se odražava i na njenim radovima. Isprobava nove tehnike i kombinacije boja što ovoga puta inspiriše i posmatrače. Posmatrač, analizirajući delo, i sam doživljava putovanje kroz nove svetove, što ga navodi da zaviri duboko u srž zaboravljenih i davno potisnutih osećanja – navode u Biblioteci “Centru za kulturu” Kladovo najavljujući večerašnju izložbu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari