Vranje: Večeras pretpremijera drame "Okamenjeno more" u vranjskom pozorištu 1Vranjsko pozorište, konferencija za novinare

„Odlazim iz Vranja punog srca i sa zadovoljstvom da smo uradili dobar posao u zajedničkoj sinergiji sa svim saradnicima na ovom projektu“, rekao je reditelj Stevan Bodroža, koji potpisuje predstavu „Okamenjeno more“, po tekstu Velimira Lukića uz korišćenje motiva Euripidove drame “ Trojanke“, na današnjoj konferenciji za novinare u Pozorištu „Bora Stanković“.

Za dramaturškinju Aleksandr Jovanović, rođenu Vranjanku, najvažnije je „da ova predstava primorava sve nas da gledamo ono što obično izbegavamo, drži čvrsto i ne pušta sve do kraja, gde nastupa stid, čak iako nismo sami držali koplje u rukama“.

– Ovde nema neodgovornih pitanja, zločinci su poznati, a posle njihovih dela ostaje samo nemi krik – rekla je Jovanovićeva.

Predstavu „nosi“ ženski ansambl vranjskog teatra. Scenograf je Milica Bajić Đurkov, kostimograf je Milica Kolarić, saradnik na scenskom pokretu Krenare Nevzati – Keri, a lektor dr Radovan Knežević.

Rad na predstavi „Okamenjeno more“ u vranjskom pozorištu traje od 25. avgusta ove godine. Premijera je dva puta odlagana zbog pandemije kovida, a potom i povrede glumice na jednoj od proba.

Pretpremijera je večaras, od 20,30 sati, na velikoj sceni, a premijera u subotu, u 20 sati, u sali Pozorišta „Bora Stanković“, kojoj će u skladu sa epidemiološkim merama prisustvovati oko 150 gledalaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari