Vukosavljević: Da se deca okupljaju oko folklora a ne u kladionicama 1Foto: BETAPHOTO/ Ministarstvo kulturei informisanja/DS

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas, na otvaranju obnovljene Javne biblioteke u Doljevcu, da je želja da se „toplim, blagotvornim zračenjem“ kulture obuhvati što veći broj ljudi u Srbiji, a posebno najmlađih članova društva.

„Da u Srbiji imamo što više biblioteka, što više prostora namenjenih kulturi, da se deca umesto u kafićima i kladionicama okupljaju oko folklora, oko sporta, oko muzike i dobrih filmova“, rekao je Vukosavljević.

On je ukazao na značaj udruživanja ministarstva i te opštine istakavši da su svojim višegodišnjim aktivnostima u Doljevcu prepoznali šta je jedan od glavnih izazova savremenog društva, ne samo u Srbiji, već u celini, i postigli uspeh koji je za dubok naklon i veliko poštovanje.

„Ovde u Doljevcu nalaze se neki od arheoloških lokaliteta koji predstavljaju sjajni izraz naše tradicije i istorije. Naći ćemo način da uložimo u dalja istraživanja i restauraciju i konzervaciju, a turisti će pohrliti jer imaju ovde šta da vide, raskošnu tradiciju, vredne ljude i interesantan ambijent“, naveo je Vuksavljević, a prenelo ministarstvo.

Na konkursu ministarstva kulture i informisanja za obnovu Javne biblioteke opredeljeno je 10.000.000 dinara, a konkursna komisija saopštila je da je ova opština zalažući se za razvoj kulture zajednice ostavila izuzetno pozitivan utisak i zato postala jedan od prioriteta u 2019. godini.

Doljevac je bio ove godine jedan od „Gradova u fokusu“, a od 2016. do 2019. godine, ministarstvo je za tu opštinu izdvojilo 15 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari