Završen konkurs „Čitam, pišem i crtam u doba korone“ Biblioteke CZK Kladovo 1Foto: Goran Novakov

Mesec dana u vreme pandemije bio je otvoren elektronski literarni i likovni konkurs kladovske Biblioteke „Centar za kulturu“ na temu „Čitam, pišem i crtam u doba korone“ sa željom da se ljubitelji pisanja, čitanja i crtanja, u periodu pandemije, virtuelno okupe, kreativno angažuju i pokažu svoj potencijal.

Ograničenja što se tiče učešća nije bilo i kako kažu u Biblioteci “Centar za kulturu” konkurs je izazvao neočekivano veliko interesovanje i u Kladovu su stigli literarni i likovni radovi, od pesama, eseja, proznih tekstova pa do karikatura stiglo je iz 40 gradova i naselja.

– Svako je svojim kreativnim angažovanjem ostavio pisani trag u vreme nezapamćene svetske pandemije nakon koje više nikad ništa neće biti isto. Ovaj neobičan period udružio je 130 autora iz pet država i 40 gradova u jednom mesecu. Pojačani smo i počastvovani učešćem i poznatih pisaca i to dobitnika NIN-ove nagrade, dečijim piscima i ilustratorima karikaturistima čija će imena biti obeledanjena u elektronskom Zborniku koji počinje da se priprema. – kaže direktorka ove kladovske ustanove Žaklina Nikolić.

Prema njenim rečima na konkursu je ukupno učestvovalo 130 autora, a osim 72 pojedinačne prijave, bilo je i osam grupnih prijava uglavnom učenika osnovnoškolskog uzrasta.

Prijave su pristigle iz pet država pri čemu je najveći broj iz Republike Severne Makedonije, zatim iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Sjedinjenih američkih država i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari