"Život je prekratak da bi se jeo loš paradajz": Milan Stanković (SevdahBABY) preporučuje hranu, kul mesta i otkriva gde se može naći "prava muzika" 1Foto: Privatna arhiva

Milan Stanković (SevdahBABY), muzičar, producent i di-džej, za Danas priča o slobodnom vremenu, omiljenim mestima u Beogradu, serijama i muzici koju u poslednje vreme voli i otkriva koji grad je nedavno posetio.

U slobodno vreme – izlasci, šetnje i slikanje

• Tokom letnjih meseci su to ili izlasci (Beograd je fenomenalan leti, ne znam zašto ljudi tada beže?), duge šetnje i naravno sve kreativno čime se bavim, a odskoro sam tim stvarima opet dodao slikanje.

Pijaca kao ritual

• Biranje savršenog paradajza, bilo na pijaci, bilo kod kuće, pošto uvek kupim više vrsta i onda pravim degustacije. Život je prekratak da bi se jeo loš, industrijski paradajz.

Paprikaš iz Male Slavije

• Što sam stariji, sve više cenim domaću kuhinju, tako da su to najčešće dobro ukrčkana jela od mesa i povrća; tipa kapama ili paprikaš iz Male Slavije u Beogradu su put u drugu dimenziju!

Silosi i murali

• Nedavno otkriće mi je kafić “LJutić” u Beogradu i naravno Silosi, koji su i više od ugostiteljskog objekta – murali koji su tamo nedavno urađeni su apsolutno savršeni.

"Život je prekratak da bi se jeo loš paradajz": Milan Stanković (SevdahBABY) preporučuje hranu, kul mesta i otkriva gde se može naći "prava muzika" 2
Foto: Privatna arhiva

Grad koji miriše na cveće

• Ove godine sam po prvi put bio u Firenci početkom juna i prvi put shvatio zašto je jedno od imena tog grada bilo Florentia – bukvalno ceo grad je mirisao na sve cveće koje upravo u to doba godine cveta…

Šetnja i pivce

• Radio bih svoj posao, ali onako kako ja želim, bez bilo kakvih komercijalnih stega. Dakle, sviranje, produciranje, slikanje, samo radi sebe. Neka šetnja i po koje pivce, dobra, prirodna hrana i to je to!

„Stranger Things“ i „Disenchantment“

• Osim genijalne četvrte sezone serije “Stranger Things”, koja je već fenomen popularne kulture, ono što je manje poznato, a uvek me oraspoloži je animirana serija “Disenchantment”, od tvorca Simpsonovih, Meta Greninga. U pitanju je teška parodija na sve što ima veze sa mitskom fantastikom i klišeima tog žanra. Puna preporuka.

Prave muzike više nego ikada

• Ja već godinama svim matorcima mojih godina koji kukaju kako “više nema prave muzike” govorim da je ima više nego ikada, samo je treba kopati. Moje novije iskopine su: De.Ville (pre svega pesma Mon Amour), Alewya i Moussa. De.Ville i Moussa su frankofona plesna muzika, dok je Alewya faraonka novog afro zvuka!

“Dobar rep” Bege Fanka

• U doba ekrana ne mogu da se pohvalim da mnogo čitam, ali knjigu “Dobar rep (Kako sam objasnio i završio pravi rep)” mog prijatelja i kolege Bege Fanka čitam punom parom!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari