Zoran Đerić upravnik Srpskog narodnog pozorišta: Rešiće se problem povećanja zarada i druga važna pitanja 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Na poziv predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, juče je u Beogradu, održan sastanak na kom je razgovarano o povećanju zarada umetnika i zaposlenih i povećanju broja radnih mesta u Srpskom narodnom pozorištu, saopštavaju iz najstarijeg domaćeg teatra.

Srpsko narodno pozorište, na poziv predsednice Vlade predstavljali su upravnik prof. dr Zoran Đerić i direktor opere Željko Andrić.

Tokom sastanka upravnik SNP-a prof. dr Zoran Đerić i predsednica Vlade Ana Brnabić „postigli su visok stepen saglasnosti o neophodnosti uvećavanja zarada zaposlenih u najstarijoj pozorišnoj kući u Srbiji“, dodaju iz SNP-a.

– Izuzetno sam zadovoljan sastankom. Naišli smo na veliko razumevanje predsednice Vlade, koja nas je obavestila da će biti formirana Radna grupa Ministarstva kulture, koja će imati zadatak da donese plan i strategiju kojima će se rešiti pitanje povećanja zarada i druga važna pitanja. Izuzetno smo zahvalni što je Vlada Srbije pokazala inicijativu i spremnost da sistemski unapredi položaj zaposlenih u Srpskom narodnom pozorištu i svim institucijama kulture – rekao je Đerić nakon sastanka.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari