Zrenjaninski lutkari na Zip festivalu za decu u Aleksincu 1Foto: pozorište zrenjanin

Na Zimskom pozorišnom festivalu za decu koji se održava u Aleksincu zrenjaninsko pozorište „Toša Jovanović“ nastupa sa predstavom Željka Hubača „Dečak i mesec“ u režiji Vjere Vidov, saopštila je ova teatarska kuća.

Zrenjaninski lutkari izvešće prestavu rađenu po tekstu Branka Ćopića u utorak, 24. maja, u 19 časova.

„Predstava „Dečak i Mesec“ govori o sukobu generacija, ali ne na eksplicitan i pojednostavljen način, već pre ukazujući gde se stare vrijednosti gube, kao i o današnjosti koja turbulentno prelazi u budućnost, ali koju stariji ljudi ne mogu pratiti, te se drže svoga starog, sigurnog vremena. Ova predstava treba da podstakne velike i male da se ne odriču priča. Da se ne odriču sanjarenja“, poručuju željko Hubač i rediteljka Vjera Vidov.

U predstavi igraju Predrag Grujić, Tatjana Barać, Nataša Milišić, Andrija Poša, Danilo Mihnjević, Snežana Popov, Olgica Trbojević Kostić.

Festival u Aleksincu održava se od 20. do 26. maja a organizator festivala je Gradsko pozorište „Teatar 91”.

Čast da otvori ovogodišnji festival ima Pozoriše za decu Niš sa predstavom „Pop Ćira i pop Spira”, učestvuje Narodno pozorište Užice sa predstavom „Trtica rajske ptice”, zatim predstava „Pinokio” u izvođenju glumaca Narodnog pozorišta Leskovac.

Pozorište lutaka „Pinokio” Beograd igra „Bajku o začaranoj lepotici”, Narodno pozorište „Toša Jovanović” iz Zrenjanina „Dečak i mesec”, a poslednja predstava u takmičarskom delu biće „Zvonar Bogorodičine crkve” Narodnog pozorišta Priština.

Poslednjeg dana festivala, u čast nagrađenih, biće odigrana predstava „Aladin”, domaćina, Gradskog pozorišta „Teatar 91”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari