Zrenjaninsko i kikindsko pozorište na festivalu "Publikum" 1Foto: np zrenjanin

Kulturni centar Kula domaćin je drugog po redu Festivala profesionalnih pozorišta „Publikum“, koji počinje u utorak, 22. novembra, i trajaće do 26. novembra.

Na programu festivala su četiri predstave domaćih pozorišta u takmičarskom delu i jedna predstava revijalnog karaktera, u čast nagrađenih.

„Ovo je godina tektonskih poremećaja u svetu i ne može kultura da ostane gluva i slepa na te događaje. Rukovodio sam se time da odaberem predstave različitih dramaturgija, dve savremenog pristupa i dve klasične dramaturgije srpskog pozorišta, Nekako sam hteo, na taj način, da obeležimo ovu smutnu godinu sa željom da rata ne bude nikad i nigde“, objašnjava selektor festivala i direktor Kulturnog centra Kula Kamenko Bertić.

U utorak, 22. novembra, publika će moći da pogleda modernu predstavu „Silvija“ u izvođenju Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina.

U sredu. 23. novembra, nastupiće Narodno pozorište iz Subotice sa predstavom „Izbiračica“ a u četvrtak, 24. novembra, na programu je predstava „Laža i paralaža“ Narodnog pozorišta iz Кikinde, dok u petak, poslednjeg dana, nastupa Šabačko pozorište sa predstavom „Violina, daire i pegla“ po tekstu Nikolaja Кoljade.

Završno veče je u subotu, 26. novembra, kada će u čast nagrađenih, u Кuli gostovati dramski umetnik Zijah Sokolović sa predstavom „Lijevo, desno, glumac“.

Sve predstave počinju u 20 časova, a ulaz je slobodan. Organizator Festivala profesionalnih pozorišta „Publikum“ je Кulturni centar Кula, a pokrovitelj opština Кula.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari