Balon je pukao, došlo je vreme suočavanja sa istinom za startape 1Foto: pixabay/ StartupStockPhotos

Vitomir Jevremović, vlasnik IT kompanije Digital mind i gost Danasove Azbuke biznise objašnjava kako promene u tehnologijama, ali još više na finansijskom tržištu utiču na biznis.

„Visoke kamatne stope dovele su do transformacije tržišta kapitala, a posebno pogađaju startapove i mlade kompanije. Pre svega mislim na tržište venture kapitala i mogućnosti za podizanje neke investicije u startap svetu, a onda i dolazak veštačke inteligencije u fokus.

Puno toga u firmama i po svetu i kod nas se menja. Mi u svojoj firmi menjamo stvari i trudimo se ne samo da ispratimo trendove, nego da shvatimo gde smo, šta smo, gde treba da budemo, koji deo posla je ugrožen, šta se dešava na globalnoj sceni“, objašnjava on.

„Svet se razvijao i napredovao prethodnih 20 godina. Neko će reći da je to bio balon, verovatno i jeste. Sad je trenutak suočavanja sa istinom i u toku tog suočavanja ljudi prosto menjaju svoje navike i trude se da prežive. Jedan deo ekipe se trudi da preživi, drugi deo ekipe uzeo je puno para u tim procesima i oni ulaze u onaj „luxury“ segment. Mi plivamo u svemu tome“, kaže on u Azbuci biznisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari