Đurić: Da nije bilo poziva iz Beograda sukobi bi se nastavili 1Foto: Fonet/TV Fonet

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić povodom jučerašnjeg hapšenja u Kosovskoj Mitrovici izjavio je da su albanski separatisti u Prištini uz nedvosmislenu podršku pojedinih zapadnih krugova, koji podržavaju njihovu nezavisnost na brutalan načina napali naš narod na severu pokrajine.

– Imali su za cilj da nasiljem, terorom i zastrašivanjem do zuba naoružanim policajcima okupiraju sever Kosova i Metohije. Ponosan sam na građane Kosovske Mitrovice koji su se goloruki suprostavili terorom na Gandijevski način i nisu odustali od borbe za domove. Mi smo u skladu sa svim postignutim sporazumima na vreme obavestili i međunarodne misije i privremene institucije u Prištini i laž je da na vreme nisu bili obavešteni, jer smo više od sedamdeset sati pre poslali tu najavu, rekao je Đurić ističući da to govori samo da građani vide kolike su to laži.

Đurić je opisao da dok su na okruglom stolu u Kosovskoj Mitrovici razgovarali o budućnosti Kosova, albanski separatisti su poslali stotine razuarenih, do zuba naouržanih terorista na goloruk narod.

– Kada su kundacima počeli da udaraju žene i nedužne građane, kada su počeli da bacaju šok bombe, mene su uhvatili vodeći me kao psa i vukući me za kravatu po zemlji misleć i da će poniziti Srbiju i srpski narod. Mene su stavili u transporter, proveo sam naredni period tako što su me udarali, nije to, ja sam dobro, dobio sam nekoliko udaraca. Pokušavali su da me ponize. Usput su mi pored udaraca i selfija, pokušali da me zastraše sa nabijenom puškom u stomak, a jedan je izvadio nož i pretio mi nožem, rekao je Đurić i naglasio da su pevali na putu do Prištine Alah uegber i druge pesme.

Marko Đurić je naveo da očekuje da počinioci odgovaraju za svoja dela.

– Izveli su me iz transportera, stavili su me u podrum i da nije bilo jednog poziva iz Beograda jasno je da bi se nasilje u Kosovskoj Mitrovici nastavilo i ja bih ostao u Prištini, ali se zahvaljujući njemu zaustavilo i ponosan sam na hrabre muškarce i žene koji nisu poklekli i nastaviće da se bore, naveo je Đurić koji nije želeo više da govori o pozivu iz Beograda na pitanje novinara.

Na pitanje novinara kako je ušao na Kosovo, Đurić je rekao da  je ušao automobilom uz sve međunarodne standarde i pravila za posete.

Marko Đurić uhapšen je juče na okruglom stolu o unutrašnjem dijalogu, a zatim je sa lisicama na rukama prebačen u Prištinu, gde je saslušan, a zatim proteran u centralnu Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari