Džo Navaro za Danas: Nisam znao ko je Vučić kad sam analizirao snimak 1Analiza neverbalnog ponašanja predsednika Srbije, izvor: Tviter

Svakog dana studenti i zaljubljenici u neverbalnu komunikaciju šalju mi fotografije ili snimke iz svih krajeva sveta. Ja ne slušam taj materijal, niti ih pitam o čemu se radi.

To kaže za Danasov portal Džo Navaro, jedan od vodećih svetskih stručnjaka za neverbalnu komunikaciju, objašnjavajući kako je odlučio da analizira baš snimak na kojem su prikazane reakcije predsednika Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare na pitanja novinarke TV N1 Žakline Tatalović.

Navarove ocene o pokazateljima Vučićeve „nelagodnosti“, koje je juče podelio putem svog zvaničnog naloga na Tviteru izazvale su veliku pažnju ne samo korisnika ove društvene mreže već i šire javnosti.

Navaro je, između ostalog, napisao:“Pogledajte video i procenite da li možete da nabrojite neverbalne nelagode – svih sedam“, na šta mu je jedna korisnica Tvitera odgovorila:“Kršenje ruku, sleganje ramenima, duboki izdah, stisnute usne, obrve se skupljaju stvarajući prostor rukama, a zatim izgled kao da se napreže i gura ruke zajedno”, a on uzvratio :”Vrlo dobro”.

Džo Navaro objašnjava za naš portal:“Većina ljudi (koji šalju snimke, prim. novinarke), raspituje se o ponašanju svojih prijatelja ili o nečemu što su videli na društvenim mrežama“.

„Ja imam samo toliko vremena da pregledam jedan ili dva snimka dnevno, da vidim da li su oni i najmanje interesantni. Ovaj (snimak Vučića, prim. nov.) sam izabrao juče, jer mi se učinio interesantnim sa profesorske tačke gledišta“, objašnjava Navaro.

Džo Navaro na kraju otkriva:“Sve do jutros nisam znao ko je čovek na tom video-snimku, i meni to nije ni važno – ja sam profesor“.

„Kada sam juče postavio snimak, nisam znao ništa o njemu. Naprosto sam zaključio da je njegovo ponašanje interesantno, kao što je interesantno i ponašanje svih koje analiziram, i mislim da su ti snimci korisni za nastavu“, poručuje Navaro u izjavi za Danasov portal.

Džo Navaro je 25 godina radio za FBI, kao specijalni agent za procenu ponašanja i kontrašpijunažu, navodi se na portalu Lagune, koja je izdala njegovu knjigu „Šta nam svako telo govori“. Kako se ističe, Navaro je jedan od vodećih svetskih eksperata za procenu ponašanja i savetnik najvećih multinacionalnih kompanija. Vanredni je profesor na Univerzitetu Sejnt Leo, a često predaje i na Harvardskoj poslovnoj školi. Napisao je 13 knjiga. „Šta nam svako telo govori“ je njegovo najpoznatije delo, prevedeno na 29 jezika.

Kako je preneo portal Nova.rs, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da nije znao da se FBI bavi njegovom neverbalnom komunikacijom prema novinarki N1 Žaklini Tatalović, te da ima grč na licu otkako je video na svojoj inauguraciji.

„Ako pogledate snimak, nikakav loš izraz lica nisam imao. Moram da priznam – nisam lep čovek, nikad nisam ni pomislio da jesam, a kamoli da sam to izgovorio. Imam problem s facijalisom od trenutka kad sam ugledao Žaklinu Tatalović i Suzanu Vasiljević kad su došle doterane na moju inauguraciji gde je ona bila najradosnija, i taj grč je ostao do dana današnjeg“, rekao je Vučić.

 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

26 reagovanja na “Džo Navaro za Danas: Nisam znao ko je Vučić kad sam analizirao snimak”

  1. Cime se mi bavimo. Pa naravno da se oseca nelagodno kad ga ispituje Tatalovicka zbog sadržine njenih pitanja. Nije potrebna nikakva analiza da se to utvrdi. Ocita je ta nelagodnost i u radio prenosu

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.