Lista "Za kraljevinu Srbiju" optužila javne beležnike za opstrukciju 1Foto: POKS (Arhiva)

Koalicija „Za kraljevinu Srbiju“ uputila je protest zbog toga što overivači potpisa za kandidaturu poslanika republičke, pokrajinske i lokalnih lista, u pojedinim gradovima neće da prihvate poziv za overu potpisa za ovu koaliciju ili zakazuju termine za 10 dana.

Iz ove koalicije, koju čine Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Monarhistički front NjKV Vladimira Karađorđevića i Srpski monarhistički pokret, ističu da ih „opstrukcija overivača“ neće sprečiti da predaju izborne liste na svim nivoima.

„U mnogim gradovima još nismo dobili overivače, a tamo gde jesmo, bude jedan prisutan, pa građani čekaju satima u redovima da bi dali potpis podrške za Kraljevinu Srbiju. Pored svih teškoća, to nas neće sprečiti da ostvarimo dobar rezultat i započnemo obnovu kraljevine“, poručio je predsednik POKS Žika Gojković.

Kako dodaju, Koalicija će izaći će na republičke i pokrajinske izbore i, po njihovim rečima „132 opštine i grada i građani naše zemlje konačno će imati priliku da glasaju za sistemske promene u državi, a ne personalne i kozmetičke“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari