Milivojević: Apsolutno najmanja izlaznost od 2008. godine 1Foto:Fonet/Zoran Mrđa

Analitičar Cvijetin Milivojević ocenio je večeras da je izlaznost na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima bila „apsolutno najmanja“ od izbora 2008. godine.

On je za televiziju N1 naveo da „ni u najluđim snovima“ nije moguće da izlaznost na današnjim izborima dostigne 50 odsto ako je kako je podsetio, po podacima RIK-a do 18 časova glasalo 40,82 odsto upisanih birača u Srbiji.

Ocenio je da je ozbiljan problem to što su izbori raspisani „u neustavno vreme“.

„Ne možete raspisati izbore nakon isteka mandata ovog saziva parlamenta. Nemamo skupštinu 18 dana, mandat Vlade Srbije traje do isteka mandata skupštine. Mandat traje četiri godine i ni dana više“, kazao je Milivojević.

Poslanik bivšeg saziva Skupštine Srbije Đorđe Vukadinović ocenio je da je jasno da je izlaznost manja nego na prethodnim izborima ali da je pitanje da li je odziv manji za pet ili deset odsto.

„U svim prethodnim izbornim ciklusima uobičajeno je da opozicioni glasači biraju u popodnevnim časovima. Zato je krenulo masovno zvanje gradjana da glasaju što je apsolutno nezakonito i problematično“, kazao je Vukadinović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Milivojević: Apsolutno najmanja izlaznost od 2008. godine”

  1. Hahaha kako mala izlaznost zar niste videli da je bila guzva na biralistima od 19 do 20 h kako do 19 je izlaznost 46% a republicka izborna komisija objavila sada izlaznost 59,3% hahaha al je bila guzva zadnjih sat vremena hahaha

    • Kakve ovo veze ima. Nisu u Srbiji Švajcarci ili Englezi. Da li AV mora da ide na 80% da bi ovde neko počeo da konta politiku.

  2. Znam da nije mesto, ali nemam izbora:

    Zna li neko jel to hakovan sajt N1? Ni na jednoj platformi ne mogu da ga otvorim.

    Hvala, ukoliko neko odgovori.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.