Petković ide u poslanike 1Foto: Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Predstavnici Srpske napredne stranke (SNS), Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), Partije ujedinjenih penzionera (PUPS), Pokreta snaga Srbije – Bogoljub Karić (PSS-BK), Srpske narodne partije (SNP) i Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) su formirali koaliciju za predstojeće lokalne izbore u Užicu.

Užički socijalisti su već najavili da će na lokalne izbore izaći u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom (JS), za koju su rekli da im je koalicioni partner već 12 godina, i Aktivnom Srbijom (AS).

Koalicioni sporazum SNS potpisan je juče, a na odborničkoj listi, koja će se zvati kao lista SNS za parlamentarne izbore „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, biće 67 kandidata. Međutim, na toj listi, kako saznaje Danas, verovatno neće biti aktuelni gradonačelnik i predsednik užičkih naprednjaka Tihomir Petković. Izvor blizak novoformiranoj koaliciji u Užicu navodi da bi Petković trebalo da bude kandidat naprednjaka za narodnog poslanika.

– Još nije dogovoreno ko će biti nosilac liste i kandidat za gradonačelnika. Na odborničkoj listi neće biti sadašnji gradonačelnik Petković, jer će, najverovatnije, biti kandidat za narodnog poslanika, kazao je za Danas izvor blizak toj koaliciji. Umesto Petkovića, za mesto gradonačelnika pominje se „nekoliko imena, među kojima je predstavnica jedne stranke u toj koaliciji, a nije SNS, kao i nestranačke ličnosti“.

SNS sa čak 56 kandidata

Prema saznanjima Danasa, koalicionim sporazumom su dogovorene pozicije stranačkih predstavnika na odborničkoj listi, koja će biti formirana tako što će SNS imati 56, PUPS četiri, SDPS tri, SNP dva, a PSS i POKS po jednog kandidata. Na lokalnim izborima 2016. godine u Užicu, naprednjaci su dobili 44 odsto glasova, a skupštinsku većinu su formirali sa SPS-JS- AS, PUPS, SDPS, Pozitivnim Užicem i radikalima, uz podršku DSS. U opoziciji su bili DS, LDP i Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari