LDP: „Marš na Pink“ je neprihvatljiv 1Čedomir Jovanović Foto: LDP

Stranke moraju da se ponašaju na normalan način, moraju biti te koje rešavaju problem, a ne da ih čine još težim.

Svako drugačije ponašanje nije i ne sme biti prihvatljivo, jer je jasno kuda zemlju vode incidenti poput, nedavnog na RTS-u ili današnjeg ispred Skupštine grada, jer za njih ne postoji nikakvo razumno opravdanje, saopšteno je iz LDP-a, povodom današnjeg pokušaja pristalica SZS da uđu u Skupštinu grada Beograda.

Kako se dalje navodi Savez za Srbiju mora razumeti da izazivanje sukoba, ne samo sa ženama, već i sa neistomišljenicima ugrožava svakog normalnog čoveka u zemlji.

Najavljeni „Marš na Pink“ je neprihvatljiv. Ukoliko je u subotu Pink na redu, ko je u nedelju, ponedeljak ili narednog vikenda?, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe „to se nikad u ovoj zemlji nije radilo. Uostalom, opozicija koja ga planira odlično zna da je Pink bio isti i kada su oni bili na vlast“.

LDP je ztaražio da se „da se identifikuju i sankcionišu oni koji su ispred Skupštine grada pretili ženama, jer se moraju kazniti oni koji svesno izazivaju opasnost. Batine ne mogu biti alibi za izostanak ozbiljne politike koja je odgovorna prema građanima. Bez sumnje, Srbiji je potrebna alternativa vlasti Aleksandra Vučića, ali kao u svakoj normalnoj državi, nasilje to nije.

U Savezu za Srbiju moraju znati da su današnja dešavanja poslednje upozorenje za njih. Zato tražimo i očekujemo da uvaže mišljenje razumne javnosti i umesto „Marša na Pink“, izaberu drugačiji način za svoje delovanje. U suprotnom će se podrazumevati da svako ima pravo svakoga da maltertira, po svom nahođenju uređuje medije i ruši institucije koje mu ne odgovaraju. To nije normalno i ne može biti prihvatljivo ni u jednoj pristojnoj zemlji, pa ni u Srbiji“, zaključuje se u saoštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari