LDP u septembru izlazi sa planom za Kosovo 1Foto: Logo

Liberalno-demokratska partija saopštila je da će posle septembarskih razgovora predsednika Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Hašima Tačija izneti svoj plan za Kosovo, a tada namerava da oformi i Koaliciju za mir, koja će okupiti onaj deo javnosti koji ne želi da propusti još jednu šansu daveći se u strančarenju i unutrašnjim sukobima.

Ta stranka navodi da postaje očigledno da Srbija trpi sve snažnije pritiske, čiji je cilj odlaganje rešenja kosovskog pitanja i afirmacija politike „zamrznutih devedesetih“ sa istim idejama koje su već jednom ovu zemlju odvele u propast.

Ističe se da je jasno da ti pritisci dolaze od glasne nacionalističke javnosti, pojedinaca i organizacija koji govore u ime Rusije i njenih interesa, Crkve i delova opozicije koji nude rušenje Vučića na temi Kosova, kandidujući politiku koja nas je koštala tri decenije ludila, ocenio je LDP.

Kosovskim Srbima nisu potrebni ni Đilasi, ni Stamatovići, ni Velje Ilići da im objašnjavaju šta treba danas da urade, jer svaka njihova ideja samo udaljava ovo društvo od dogovora sa kosovskim Albancima, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari