Ne davimo Beograd: Slučaj Belivuk dobrim delom sukob unutar SNS 1Foto: BETAPHOTO/LILIT ANDRIC/DS

Slučaj organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka dobrim delom predstavlja sukob unutar vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) i njene oligarhije, ocenili su danas iz inicijative Ne davimo Beograd.

Naveli su da su kriminalni klanovi protiv kojih država danas vodi borbu, „stvoreni, razvili se i ojačali za vreme vladavine Aleksandra Vučića i SNS, pri čemu je ta ista vlast prema njima pokazivala razumevanje, propuštala da ih kazni čak i kada bi se snimali dok na smrt prebijaju druge ljude, sa njima delila iste lože na stadionima, dopuštala sopstvenoj deci da se sa njima druže“.

„U režimskim medijima se kao umešani pominju SNS ministri, SNS državni sekretari, SNS šefovi kabineta i SNS istaknuti funkcioneri. Nešto je očigledno trulo u vladajućoj partiji i oligarhiji, a sve ove funkcionere je predsednik Vučić lično birao i na odgovorna mesta imenovao“, ocenili su iz Ne davimo Beograd.

Navodeći da za „devet godina vlasti Aleksandra Vučića nije bilo niti jedne jedine pravosnažne presude u bilo kakvom ozbiljnijem predmetu borbe protiv kriminala“, iz inicijative su ocenili da su rezultati borbe vlasti protiv kriminala i korupcije, „porazni“.

„Od slučaja Mišković, preko slučaja Kosmajac, spornih privatizacija i kriminala u sportskim klubovima, Vučić je stigao da unapred prigrli svu slavu i zasluge samo za sebe, nije propustio niti jednu priliku za samohvalisanje i davanje lažnih obećanja, ali bi onda svaki put zaboravio da kaže građanima da je sve to bilo neosnovano jer se nijedan od ovih slučajeva nije završio pravosnažnom presudom“, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari