Premijerka nudila ostavku zbog udara Zorane i Jadranke 1Foto: FoNet/Slobodan_Miljević

Slikovnica u kojoj „Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata“ izazvala je polemiku između ministra za inovacije Nenada Popovića i premijerke Ane Brnabić.

Njihov sukob poslužio je kao povod za direktan udar ministarki Zorane Mihajlović i Jadranke Joksimović na premijerku tokom sednice Vlade, koja je umalo okončana ostavkom predsednice Vlade, pišu „Večernje novosti“.

-Ovo je bez sumnje bio jedan od najtežih dana za mene otkako sam ušla u Vladu 2016. godine, a svakako otkako sam predsednica Vlade, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić za Večernje novosti, neposredno posle burne sednice njenog kabineta.

Ona  veruje da, Vlada treba da bude primer jedinstva, kolegijalnosti, timskog rada, požrtvovanosti prema ljudima sa kojima radite, a pre svega poštovanja i uviđavnosti. Žao mi je što to nekada nije tako i u tim situacijama svakako dovodim u pitanje svoje mesto i ulogu u Vladi.

Uz napomenu da voli Srbiju, ona je navela da je jedini razlog zašto je na čelu Vlade njena „vera da ova zemlja može da ostvari svoj pun potencijal i da možemo da obezbedimo našim građanima normalan život, dobar standard, da možemo svetu da pokažemo svu našu inventivnost i kreativnost…“

-Verujem da nam kao društvu više od svega treba jedinstvo, a ne stalno nalaženje razloga za nove podele. Verujem da u Srbiji više ne treba da bude bitno kakve je ko vere, seksualne orijentacije, etničke pripadnosti ili bilo kakve druge razlike, već da svi zajedno treba da guramo u istom smeru da bismo nadoknadili svo propušteno vreme.

Premijerka ističe da joj je u ovakvim trenucima „beskrajno značajna podrška predsednika Vučića“ sa kojim se, navodi, iskreno konsultuje.

-I ovog puta smo razgovarali o celoj situaciji. Pozvao me je da čuje kako se osećam povodom svega što se dogodilo i na sednici Vlade i pre nje. Imam njegovo razumevanje i podršku i verujem da je to osovina koja Srbiji daje snagu i zbog koje vredi nastaviti borbu.

Brnabićeva zaključuje da sada treba ostaviti sve po strani i nastaviti zajednički rad na rešavanju problema građana.

-Očekujem od ministara da se fokusiraju na resore koje vode i jedinstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari