Šešelj: Radetin tvit nespretno sročen 1Foto: FoNet/ Božidar Petrović

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je da je savetovao Vjerici Radeti da obriše neprimereni tvit u kom je vređala preminulu predsednicu udruženja Majke Srebrenice Hatidžu Mehmedović ali je dodao da je Radeta „ugledni funkcioner SRS i potpredsednik Skupštine“ i da nikome neće dozvoliti da je smeni.

Šešelj je za Informer rekao da je Radetin tvit „nespretno sročen, pa se ne shvata suština“, a „ona je aludirala na to da se pričalo da su muž i dva sina Hatidže Mehmedović u stvari živi, kao što je nedavno otkriveno da sin Munire Subašić živi u Kanadi“.

„Da se razumemo, nemamo mi razloga da žalimo Hatidžu Mehmedović, niti da je poštujemo jer se radi o osobi koja je krajnje amoralna i koja je neprekidno Srbe optuživala za genocid, i to ne samo u Srebrenici nego i širom BiH“, rekao je Šešelj, koji je u Haškom tribunalu osuđen za ratne zločine. On je najavio da će se SRS „žestoko boriti protiv njenog
opoziva“. Dodao je i da treba pohapsiti „sve izdajnike poput Čede i Čanka, koji tvrde da je u Srebrenici bilo genocida“.

„Jeste bilo zločina, ali ne i genocida“, tvrdi Šešelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari