SSP i DS pozivaju na bojkot susreta Zorane Mihajlović sa Užičanima 1Foto: Beta/Zoran Petrović/MO

Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde i Gradski odbor Demokratske stranke u Užicu su pozvali građane da bojkotuju prijem koji će za njih sutra (petak, 30.jul), od 14 do 17 časova u zdanju Skupštine grada, prirediti Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike.

U zajedničkom saopštenju dvaju stranačkih odbora se navodi da su taj skup „režirali SNS, lokalna samouprava i potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, kao predstavu tokom koje će “građani imati priliku da njoj i njenim saradnicima iznesu probleme, postave pitanja i daju sugestije”.

„Pravi cilj te farse je pokušaj, u suštini, autokratske i diktatorske vlasti da se predstavi u lažnom svetlu transparentnosti i otvorenosti prema građanima, što je više pokušaj mazanja očiju EU, dok se sve bitne odluke i dalje donose iza zatvorenih vrata“, saopštili su užički odbori PSS i DS.

„Zašto ministarka“, pitaju se u tim odborima, „danas nije u Loznici, koja vri u protestu protiv Rio Tinta, a što je njena nadležnost? Zašto građani svoje probleme u vezi sa MHE moraju da rešavaju na ulici, što je isto njena nadležnost? Zašto građani plaćaju enormne račune za struju, kroz stavke koje su nezakonite i čista su pljačka potrošača, što je isto njena nadležnost, a niz katastrofalnih propusta nastavite sami“.

„Sa njima nema razgovora, posebno u sali ispunjenoj SNS članovima, aktivistima, njihovim plaćenim NVO i naručenim pitanjima tipa Goce Uzelac. Zašto ministraka nije u otvorenom razgovoru sa građanima na ulici, kao Marinika Tepić, već u kontrolisanoj i zatvorenoj sredini, u kojoj je sve unapred režirano, kao u svim diktatorkim režimima, koji se plaše slobodnog kontakta sa građanima“.

„Ovom prilikom“, ističe se u saopštenju, „postavljamo pitanje Zorani Mihajlović, ne samo kao ministarki, već kao članici nebrojenih odbora za zaštitu žena protiv nasilja i rodnu ravnopravnost, kada će dići glas protiv sramne i primitivne kampanje, koja se vodi protiv Marinike Tepić, koja preti da dovede do fizičkog obračuna, iniciranog od strane plaćenika stranke, čija je ona  potpredsednica“.

Inače, Gradska uprava je najavila da će potpredsednica Vlade i ministarka Zorana  Mihajlović u petak razgovarati sa građanima Užica koji će njoj i njenim saradnicima moći da, kako je navedeno, „iznesu probleme, postave pitanja i daju sugestije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari