Vulin: Vojska Srbije stoji uz predsednika 1Aleksandar Vulin Foto: Bet/MOD/Jovo Mamula

Vojska Srbije čvrsto stoji uz svog vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića i štiti ustavni poredak zemlje, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin reagujući na poziv lidera Dveri Boška Obradovića vojsci i policiji da preuzmu vlast u zemlji i zaštite granice od migranata.

Obradović je još 2015. godine lagao da je Srbiju naselilo 400.000 migranata i sada nastavlja da laže, naglasio je Vulin, koji je u Kraljevu obišao pripadnike 714. protivoklopne helikopterske eskadrile koji se obučavaju na helikopteru Mi-35 i kadete 41. klase Vojne akademije koji prolaze trenažni proces na helikoptetima HN-42/45.

Vučić je Srbiju zaštitio 2015. godine kada je migrantska kriza bila na vrhuncu, zaštitiće je i sada.

Boško Obradović za poziv na oružanu pobunu bi morao da odgovara odmah, poručio je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vojska Srbije daleko je snažnija nego što je bila i zahvaljujući naporima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i ogromnom novcu koji se ulaže u nas, ali i istom takvom trudu svih pripadnika Vojske Srbije, bićemo samo još jači, rekao je Vulin.

Komandant 98. vazduhoplovne brigade pukovnik Zoran Prodanović izjavio je da se obuka 140 klase Vojne akademije, na helikoptetima HN-42/45 odvija prema planovima te vojno-obrazovne ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari