Adem Ljajić: Sanjamo Evropu, imamo ozbiljnu ekipu, mislim da ću ostati u Novom Pazaru 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Fudbaleri Novog Pazara napustili su Kragujevac sa četiri data gola Radničkom u poslednjem kolu Superlige (0:4).

Novi Pazar je na delu pokazao da zaista ove sezone poseduje respektabilnu ekipu.

Kao dokaz tome jeste i poslednja pobeda u domaćem prvenstvu, koju je sa dve asistencije i golom obeležio Adem Ljajić.

Povratnik u srpski fudbal, nekadašnji reprezentativac naše zemlje, u poslednje vreme igra na izuzetno visokom nivou.

– Nisam od onih koji vole da pričaju o sebi. Uvek više pričam o ekipi, koja je najbitnija. Ispred je pojedinca, a može da izbaci nekoga da reši utakmicu. Zadovoljan sam, baš sam zadovoljan svojim izdanjima u poslednje vreme. Podigao sam nivo forme, igre. Pre svega sam se poboljšao po pitanju kondicije, mogu više da dam. Na dobrom sam putu, ali mislim da mogu još više. Ustvari, znam to. Kako bude vreme odmicalo, trebalo bi da bude sve bolje i bolje – poručio je Ljajić u razgovoru za Mozzart Sport.

Pazarci su u izuzetnoj seriji dobrih rezultata. Vezali su četiri superligaške pobede na poslednjih šest utakmica, odnosno pet ako se računa i Kup Srbije. Istovremeno, dva puta uzastopce slavljenički su se vratili sa gostovanja.

– Malo mi je žao zbog Partizana, tu smo mogli da izvučemo makar nerešeno, ali, šta da se radi. Nastavili smo dalje, ušli u željeni ritam i držimo takav kurs. Ne bi trebalo sad da stanemo, nego da prvi deo sezone privedemo kraju na najbolji mogući način. Ako je moguće da ostvarimo sve pobede, prođemo dalje u Kupu. To je naš cilj, ali treba gledati dan po dan, utakmicu po utakmicu. Ne sme puno da nas ponese ova pobeda, iako moramo biti svesni da imamo ozbiljnu ekipu, koja može da ugrozi svakog rivala u ligi. Nadam se da ćemo da nastavimo ovako.

Novi Pazar je trenutno na četvrtom mestu u domaćem prvenstvu, što je i prioritetni cilj ekipe koju vodi Siniša Dobrašinović.

– Moje je mišljenje da smo tu gde bi trebalo da budemo. Još pre početka sezone, naš cilj, odnosno cilj kluba, grada i navijača bio je da se nađemo baš gde sada jesmo. Nadam se da ćemo i da ostenemo, da ćemo da se zadržimo na toj poziciji što vodi u Evropu. Sanjamo o tome i stvarno mislim da možemo. Jedino malo žalim što svi zajedno nismo bili tu od početka, da prođemo skupa pripreme i čitav proces. Mislim da bismo sigurno u ovom momentu imali još više bodova. Moramo da nastavimo ovako.

Od povratka u srpski fudbal, Ljajić na terenu demonstrira prefinjenu tehniku prijema lopte i pasa, ali i načina na koji se tehnički šutira sa distance. Njegvi saigrači privilegovani su da na treninzima uče i slušaju savete 32-godišnjeg kreativca koji je naročito cenjen na Apeninskom poluostrvu.

– Sad sam još više ubeđen da sam uradio pravu stvar. Nisam se nadao da ćemo imati ekipu na ovako visokom nivou. Nisam ranije bio u prilici da pratim igre Novog Pazara, nisam ni imao vremena. Kad sam video o čemu se radi, znao sam da je dolazak ispravan potez. Pričao sam o tome i ranije, to je bio moj san. Drago mi je što je tim ovako dobar, što ima euforije, što je ceo grad uz nas, što su navijači iz nas, što uprava radi jako ozbiljan i kvalitetan posao, što su nam pružili sve neophodno kako bismo dali maksimum na terenu. Mislim da sam pogodio, a stvarno ne razmišljam o eventualnom transferu u drugi klub. Zima je pred nama, videćemo šta će da bude. Mislim da ću da ostanem u Novom Pazaru.

I mada je bilo turbulentnih perioda u karijeri reprezentativca Srbije, Ljajić je siguran da novi poziv, eventualno prvi posle tri godine odsustva, sigurno ne bi odbio. Za reprezentaciju svoje otadžbine uvek je spreman.

– To je pitanje koje mi postavlja dosta ljudi, ali to su stvari o kojima ne odlučujem ja. Bio sam tu 11 godina, baš dugo u reprezentativnom sistemu. Naravno da sam uvek tu, baš kao što je u ovom trenutku i teško da se priča o tome. Nije odluka ne meni, ali želeo bih momcima da čestitam plasman na Evropsko prvenstvo. Mislim da su odradili dobar posao svi momci, koje baš dobro poznajem. Dugi niz godina delili smo svlačionicu, znam koliko im to znači. Stvarno sam srećan zbog njih. Nadam se da će da pruže odlične partije na Evropskom prvenstvu, a da li ću ja biti deo toga ili ne…Da pričam o tome možda je i nerealno. To bi trebalo da bude odluka ljudi koji i donose takve odluke – kompletirao je svoje izlaganje fudbaler prefinjene tehnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari