Aldo Kalulu i zvanično pojačao napad Partizana 1foto: FK Partizan

Imaće Partizan u nastupajućoj sezoni zanimljivu napadačku „fizionomiju“.

Crno-beli su u potpunosti izmenili rešenja u samom špicu napada. Odlazak Rikarda Gomeša nadomešten je povratkom Nemanje Nikolića, odnosno dolascima Mateusa Saldanje i Alda Kalulua. I dok se iščekuje ozvaničenje saradnje sa doskorašnjim špicem azerbejdžanskog Nefčija, danas je javnosti predstavljen Kalulu, reprezentativac Demokratske Republike Kongo.

Kalulu je fudbasko znanje sticao u francuskim klubovima, a ponikao je u Lionu. On je sedmo pojačanje crno-belih tokom leta, a u Partizan je stigao posle dve sezone provedene u francuskom drugoligašu Sošou.

– Volim da igram u centralnom delu napada, nema veze da li kao devetka ili kao lažna devetka, mogu i da pomognem po stranama ali najbolje se osećam u centralnom delu ofanzive – opisao je Kalulu na kojim se mestima u napadu najkomotnije oseća.

Omaleni napadač potpisao je sa Partizanom trogodišnji ugovor.

– Brz sam, volim da imam loptu. Volim i duple pasove, timski sam igrač. Umem da napravim razliku i u duelima jedan na jedan… To su sve načini na koje mogu da pomognem timu.

Uprkos tome što se Partizan nalazi u finansijskim i rezultatskim problemima, Kalulu je izabrao da dođe u redove srpskog velikana iako je imao ponude Makabija iz Haife, koji igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i pojedinih klubova iz Turske i Francuske.

– Nisam znao mnogo o Partizanu ranije, imao sam neke prijatelje koji su igrali u Beogradu, u Partizanu i Crvenoj zvezdi, znam za rivalstvo između klubova, ali ovde sam da učim o tome i da sve doživim svojim očima. Naravno, video sam sijaset video klipova o navijačima crno-belih, na košarci, na stadionu, jedva čekam da to sve osetim na svojoj koži. Jedna od najvažnijih stvari za moj dolazak ovde i glavni motiv je bilo to što ću imati priliku da uvedem tim u Ligu konferencije i da potom napravimo dobar rezultat.

Kalulu je mogao da se informiše o stanju u klubu i u razgovoru sa Kanuteom, sa kojim je prošle sezone igrao u Sošou. Nekadašnji polaznik Juventusove škole fudbala, među prvima je pojačao Partizan ovoga leta.

– Kanute je dobar momak, moj prijatelj. Susreli smo se u restoranu kada sam došao u Beograd, pričao mi je o gradu i klubu, i to što mi je rekao bilo je dovoljno da odlučim da dođem ovde. Uticao je da dođem ovde. On je takođe bio oduševljen i pozitivno iznenađen tako da zaista mislim da ćemo napraviti dobre stvari sa Partizanom. Značiće mi pri adaptaciji, ali umem da pričam i na engleskom, sve razumem tako da nije stvar u jeziku, ipak još je bolje ako imam nekog svog uz sebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari