APR "prihvatio" Mijailovića kao novog zastupnika JSD Partizan, na potezu Vučelić 1foto: Srdjan StevanovicSrdjan Starsportphoto ©

Predsednik košarkaške sekcije Jugoslovenskog sportskog društva iz Humske 1 na sajtu Agencije za privredne registre zaveden kao zastupnik sportske porodice crno-belih, čime je „ozvaničen“ odlazak njegovog kolege iz fudbalskog kluba.

Dan posle skandaloznih događaja na relaciji Milorad Vučelić – Ostoja Mijailović, odnosno otvorenih sukoba grupacija oko dva kandidata za funkciju prvog čoveka JSD Partizan, APR je praktično overio rokadu na mesttu predsednika jednog od dva najveća sportska kolektiva u zemlji.

Mijailovićeva struja, koja je imala većinu na „svojoj“ Skupštini, izglasala je lidera košarkaškog kluba za nosioca najodgovornije funkcije, a danas je stigla potvrda te odluke iz Agencije za privredne registre.

Naime, ime Ostoje Mijailovića upisano je na mestu zastupnika, na kojem je do skoro stajalo Milana Obućine, koji je ispunio uslove za odlazak u penziju, a bio je Vučelićev čovek.

Mijailović je dobio na Skupštini 52 glasa od klubova-članova, što je skoro dvotrećinska većina, a danas su Atletski klub, Odbojkaški klub, Ragbi klub, Teniski klub, Džudo klub i Streljački klub Partizan javno potvrdili da su ukazali poverenje novom predsedniku JSD.

Dojučerašnji prvi čovek JSD Partizan Milorad Vučelić, kojem je, inače, mandat istekao još pre tri godine, osporio je sinoć legitimnost Skupštine koju je održao Mijailović, pa ostaje da se vidi da li će pokrenuti neku proceduru da ospori upisivanje novog predsednika u APR.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari