Izabrani najbolji košarkaš i košarkašica Srbije za 2023: Specijalne nagrade basketašima i zlatnim juniorima 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

U tradicionalnom izboru za najboljeg košarkaša i košarkašicu Srbije u godini, koji nacionalni savez poverava košarkaškim novinarima u sportskim redakcijama, priznanja idu u prave ruke.

Najupečatljiviji utisak u muškoj košarci za 2023. ostavio je Bogdan Bogranović, as NBA ligaša Atlante, kapiten reprezentacije koja se na Svetskom prvenstvu mimo svih očekivanja domogla srebrne medalje.

Za najbolju igračicu izabrana je Aleksandra Crvendakić.

Bogdanović, koji je na Filipinima postao i najbolji trojkaš zbirno u istoriji mundobasketa, dobio je 27 glasova.

Nikola Jokić, koji se nije odazvao selektoru, ali je s Denverom osvojio istorijsku titulu u američkoj profesionalnoj košarci, skupio je deset glasova.

Aleksa Avramović, jedan od junaka državnog tima na svetskoj smotri, dobio je dva, a jedan je otišao Boriši Simaniću, heroju koji je stoički podržavao državni tim i uprkos povredi u utakmici koja ga je hitno poslala na operacioni sto.

– Zahvalan sam svima, hvala Savezu i novinarima koji su me izabrali, velika je čast za mene, pozdravljam vas i družimo se sledeće leto – poručio je Bogdanović iz Amerike, potvrdivši da će sigurno igrati za reprezentaciju i na Olimpijskim igrama

Crvendakić je ubedljivo pobediola s 20 glasova.

Iza nje su ostale kapiten ženske reprezentacije Tina Krajišnik, Ivon Anderson, Jovana Nogić i Ivana Raca.

Dobitnici specijalne nagrade su 3×3 reprezentacija Srbije, pet puta zaredom prvaci Evrope i aktuelni svetski šampioni.

Druga specijalna nagrada pripala je juniorima koji su osvojili evropsko zlato u Nišu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari