Košarkaši Crvene zvezde večeras u Istanbulu protiv Bešiktaša igraju revanš-meč osmine finala ULEB kupa. U prvoj utakmici, koja je pre sedam dana odigrana u našoj prestonici, bilo je nerešeno (80:80), pa će pobednik večerašnjeg duela izboriti plasman na turnir TOP 8 koji se od 10.

Košarkaši Crvene zvezde večeras u Istanbulu protiv Bešiktaša igraju revanš-meč osmine finala ULEB kupa. U prvoj utakmici, koja je pre sedam dana odigrana u našoj prestonici, bilo je nerešeno (80:80), pa će pobednik večerašnjeg duela izboriti plasman na turnir TOP 8 koji se od 10. do 13. aprila održava u Torinu.
Meč u Pioniru su obeležila dva igrača koji su bivši saigrači iz studentskih dana, ali i privatno veliki prijatelji, Amerikanci Preston Šampert (Bešiktaš) i Omar Kuk (Zvezda). Naime, Šampert je protiv tima s Malog Kalemegdana odigrao maestralno i sa 35 indeksnih poena je osvojio titulu MVP igrača prvih utakmica osmine finala u celom ULEB kupu. Sa druge strane, Zvezdin plejmejker je u isto vreme pružio ubedljivo najlošiju partiju od kada je u avgustu obukao crveno-beli dres, a ovu informaciju najbolje potvrđuje podatak da je protiv Turaka šutirao katastrofalnih 0-9 za tri poena.
Šef struke našeg vicešampiona Stevan Karadžić smatra da je Bešiktaš veliki favorit u ovom meču, ali kaže da će njegova ekipa dati maksimum kako bi i pored brojnih hendikepa napravili iznenađenje.
– Bešiktaš je veliki favorit na svom terenu. Mi smo dobro odigrali u prvoj utakmici, ali će nam u revanšu mnogo otežati posao neigranje Borisa Bakića i Igora Krasnića zbog povreda, odnosno Vujadina Subotića, koga nismo mogli da registrujemo za ULEB kup. Praktično na spoljnim pozicijama ostajemo samo sa petoricom igrača i biće potrebne česte rotacije i veliko zalaganje u odbrani, jer samo čvrsta odbrana vodi ka uspehu. Moraćemo na Šumperta da obratimo veću pažnju, ali da ne zaboravimo ni odličnu centarsku liniju Bešiktaša. Ne predajemo se, pokušaćemo da najborbenijom mogućom igrom stignemo do iznenađenja -izjavio je Karadžić.

Hemofarm u nemogućoj misiji

Košarkaši Hemofarma večeras protiv Đirone u Španiji igraju revanš meč osmine finala ULEB kupa. Vrščani su u prvom meču doživeli poraz od devet poena razlike (71:80) od ekipe za koju nastupaju naši Branko Cvetković i Ivan Radenović, pa je njihov plasman na finalani turnir najboljih osam ekipa u ULEB kupu (10-13. april, Torino) u domenu teorije. Miroslav Nikolić je pre dva dana podneo ostavku na mesto trenera „farmaceuta“, pa će večeras ekipu voditi Nikola Rajković koji je već godinama prvi asistent popularnom Muti.

Bešiktaš ove sezone igra izuzetno kvalitetno i u turskom prvenstvu i u ULEB kupu. U nacionalnoj ligi su trenutno ubedljivo prvi sa skorom 19-4, dok su u prvoj fazi po grupama drugog po kvalitetu klupskog takmičenja na Starom kontinentu zabeležili deset pobeda u isto toliko utakmica. Ako se u obzir uzme to da će trener Karadžić zbog brojnih povreda večeras moći da računa samo na desetoricu igrača, jasno je da bi plasman našeg tima među osam najboljih ekupa u ULEB kupu, predstavljao senzaciju.

Parovi osmine finala

Dinamo Moskva – Lukoil (prvi meč 89:75), Turou – Kijev (71:59), Đirona – Hemofarm (80:71), Uniks – Dragons (78:80), Huventud – Himki (96:73), Bešiktaš – Crvena zvezda (80:80), Gran Kanarija – Galatasaraj (74:99), sutra: Pamesa – Zadar (69:74).

Meč u dvorani Kolaturka počinje u 18.30 uz direktan prenos na RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari