Božović o odbeglim strancima: Izdajnici, nigde neće zaraditi kao u Rusiji 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Nekadašnji trener Crvene zvezde ljut zbog egzodusa „uvezenih“ fudbalera iz najveće države na svetu.

Stručnjak iz Crne Gore nikada nije krio naklonost prema Rusiji, gde je radio sve do prošlog meseca, pa ne čudi njegova kritika na račun igrača koji su iskoristili vanrednu dozvolu strancima da zbog sportskih sankcija pomenutoj zemlji, straha od eventualnog masovnog prenošenja ratnih dejstava iz napadnute Ukrajine na teritoriju zemlje njihovog trenutnog prebivališta, neslaganja sa politikom Vladimira Putina… jednostrano raskinu ugovore sa tamošnjim klubovima. Dobijenu od Međunarodne fudbalske federacije.

„Svi ti legionari koji su napustili zemlju su izdajnici! Oni treba da ljube ruku koja ih hrani, imal isu odlične ugovore ovde. Naravno, ne govorim da je vojna operacija dobra stvar, ali ti legionari nisu ovde imali nikakav problem. Ovako su izdali svoje drugare, saigrače i sve one koji su im davali velike plate. Ni u jednoj drugoj zemlji ne bi mogli da zarade toliko kao u Risiji. Ipak, ovo je velika zemlja i sada će imati šansu da dodatno razvije fudbal. Odlazak tih legionara će samo pomoći domaćim igračima“, izjavio je u jednom intervjuu Miodrag Božović.

Poznati Grof Smatra ima svoj stav i opštoj zabrani učešća ruskih sportista na velikim međunarodnim takmičenjima u svim sportovima, uz pojedinačne izuzetke u vidku individualnih nastupa bez državnih obeležja, kao što je slučaj sa tenisom.

„Suspenzija ruskih klubova je sramota! Niko ne bi trebalo da dira sportiste. Svi oni koji kažu da su politika i sport odvojeni lažu. Sport je veliki deo politike. Moje mišljenje je da će ova vrsta izolacije trajati još dve ili tri godine“, kategoričan je doskorašnji šef stručnog štaba Arsenala iz Tule.

Božović je najveći deo karijere proveo u Rusiji, vodeći Samaru, Krila Sovjetov, Amkar, Lokomotivu iz Moskve, Rostov i moskovski Dinamo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari