"Brukamo se pred svetom i remetimo reprezentaciju pred Mundijal": Tomislav Karadžić za Danas o dešavanjima na Skupštini FSS 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije zabrinut zbog reperkusija izbornog veleobrta u Fudbalskom savezu Srbije.

Samo tri nedelje pred početak Svetskog prvenstva u Kataru glavna tema u fudbalskoj Srbiji nisu još neobavljeni širi spisak selektora Dragana Stojkovića za prvi Mundijal u zimsko doba ni trenutna forma i zdravstveno stanje već viđenih i(li) potrencijalnih reprezentativaca za najveće planetarno takmičenje nego odlaganje izborne Skupština Fudbalskog saveza Srbije sa 31. oktobra na 1. novembar.

Odnosno volšeban izostanak velike većine delegata sa jučerašnje sednice u Staroj Pazovi, kao vid otpora postavljanju zamenika predsednika FSS Nenada Bjekovića u predugo upražnjenu stolicu Slaviše Kokeze, iako je baza prethodnih nedelja i meseci aminovala premeštanje bivšeg sportskog direktora Partizana iz jedne u drugu kancelariju na Terazijama 35; uz čaršijsku i medijsku predikciju današnjih dešavanja od 14.00.

„Uopšte mi se ovo ne sviđa, prvenstveno zbog dolazećeg Mundijala. Događaji u Savezu toliko su ustalasali fudbalsku Srbiju da je nemoguće da poremećena atmosfera prođe bez refleksija na reprezentaciju. Umesto da bude puštena da se u miru sprema za takmičenje u Kataru, kao superiorno kvalifikovana i veoma ambiciozna ekipa, remeti se negativnim spoljnim uticajima“, konstatuje u blic razgovoru za Danas nekada prvi čovek FSS Tomislav Karadžić, a danas počasni predsednik najveće i najprofitabilnije sportske organizacije u državi.

Mnogi bezuspešno pokušavaju da shvate gde je nastao kuršlus, jer su Nenad Bjeković i njegova „ekipa“ do juče uživali neophodnu političku podršku a sada su ostali uskraćeni za nju. S obzirom da se mnogo pre javnog otpora Crvene zvezde njegovoj promociji dalo naslutiti da će se pojaviti kao jedini predsednički kandidat pred glasačima.

„Ne bih ulazio u dublju priču, ali jasno je da vetar duva sa raznih strana, a ne samo sa Zvezdine. Što se nje tiče, imala je dovoljno vremena i prostora za izjašnjavanje tokom (pred)izbornog procesa, da izrazi nezadovoljstvo tajmingom izbora i(li) sama ponudi svog predsedničkog kandidata. Ovako… „.

Bivšem predsedavajućem Partizana ne dopada se ni slika koja se sa ovog dela Balkana šalje u Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA) i Evropsku fudbalsku federaciju (UEFA). Odnosno, opravdana opasnost od intervencije iz krovnih organizacija, najavljena od strane njenih izaslanika u Beogradu.

„Brukamo se pred svetom i rizikujemo određene sankcije FIFA i UEFA. Sve u svemu, jedna veoma loša priča“.

Za danas u 14.00 zakazana je nova sednica Skupštine FSS, a Karadžić se nada da će ovog puta doneti smirivanje tla nakon jučerašnjeg zemljotrese a ne produbljivabnje raskola.

„Nadam se da ćemo svi imati dovoljno razuma da ovog puta dovedemo do nekog pozitivnog rezultata. Nadam se konsenzusu! Imajući u vidu sve date okolnosti, možda i nije loše pomeriti predsedničke izbore na određeni vremenski rok. Videćemo kakvo će biti raspoloženje delegata i baze“, zaključuje prvi čovek FSS od 2008. do 2016. godine.

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari