Četiri odličja za Srbiju u badmintonu 1

Srbija je na Balkanskom prvenstvu u badmintonu za seniore, koje je od 9. do 11. septembra održano u Rumuniji, osvojila četiri odličja – srebro i tri bronze.

Srpski mešoviti dubl Igor Bjelan, Milica Simić postao je vicešampion Balkana. U finalu Balkanskog prvenstva za seniore, koje je od 9. do 11. septembra 2016. održano u rumunskom Jašiju, naš par je sa 2:0 izgubio od domaće kombinacije Danijel Kojokaru, Aleksandra Milon i tako stigao do srebrnog odličja u ovoj konkurenciji.

“Veoma sam zadovoljna osvojenim medaljama, međutim mislim da nisam pružila svoju najbolju igru i da smo mogli da osvojimo zlato u miksu, i još bolji plasman u ekipnoj konkurenciji. Vraćamo se u Srbiju sa mnogo korisnih lekcija i još većom željom za napretkom”, istakla je Milica Simić.

I njen partner u mešovitom dublu Igor Bjelan bio je zadovoljan nastupom u Jašiju.

“Balkansko prvenstvo je bilo vrlo uspešno. Posle velike borbe i neizvesnosti osvojili smo bronzano odličje u ekipnom delu. U pojedinačnim konkurencijama moja partnerka i ja smo dogurali najdalje, osvojivši srebro prvi put u istoriji nekog balkanskog prvenstva za seniore. Zadovoljni smo pokazanim na ovom turniru. Narednih nekoliko dana nastavljamo sa pripremama za “Trofej Beograda” koji je na programu sledećeg vikenda”.

Pored srebra u mešovitom dublu srpski reprezentativci su na Balkanijadi u Rumuniji izlili još tri odličja. U muškom singlu Dragoslav Petrović stigao je do bronzane medalje.

Do bronze su stigli i Pavlović i Borko Petrović u muškom dublu. Njih dvojica su se pobedom od 2:0 nad rumunsko-moldavskom kombinacijom Mihai Grosu, Aleksandru Morari probili u polufinale u kojem su, posle velike borbe u tri seta, poraženi od Bugara Nikolova i Ruseva, koji su kasnije stigli do šampionske titule.

Borbama za pojedinačna odličja u Rumuniji prethodio je okršaj za timske medalje. Naša reprezentacija u sastavu Igor Bjelan, Dragoslav Petrović, Ilija Pavlović, Borko Petrović, Luka Milić, Milica Simić i Marija Sudimac osvojila je bronzu. Ekipni prvak je postala Bugarska, a viceprvak Rumunija.

“U rezultatskom smislu ovo je naše najbolje Balkansko prvenstvo za seniore. Ostaje mala žal što smo propustili mnogo prilika da uzmemo još više medalja i ostvarimo bolje plasmane u nekim konkurencijama. Vredno radimo i napredujemo, ali evidentno je da postoji još mnogo stvari u kojima ima prostora za napredak“, ocenio je učinak naše selekcije na Balkanskom prvenstvu za seniore Milan Barbir, glavni trener badminton reprezentacije Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari