"Da bude stroža kazna prema strani koja je počinila prekršaj, a ne prema igraču": Zastupnici Fakunda Kampaca tvrde da je Zvezdin košarkaš kolateralna šteta 1EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Oglasila se menadžerska agencija čiji je agent skupoceni novajlija crveno-belih.

Zbog ponovnog kršenja pravila finansijskog fer-pleja, odnosno nedavanja tražene dokumentacije kojom bi bio „objašnjen“ klupski budžet, sa sve ogromnim novcem potrošenim za nedavno dovođenje Fakunda Kampaca, Evroliga je najmanje do 28. februara zabranila regiistrovanje Zvezdinih novajlija za mečeve Evrolige. pa ovaj vrsni Argentinac do 26. koa elitnog takmičenja neće moći da debituje na evropskoj sceni.

„Kao jedna od vodećih agencija u svetu sporta, prošlog leta su nas pitali, zajedno sa našim kolegama da sarađujemo sa ELPA kako bismo napravili novi Evroligin kolektivni ugovor, kako bi igrači dobili potpunu zaštitu i učinili transparentnim obaveze svih strana.

Košarkaši su kamen temeljac igre i košarka postoji zbog njih“, pomenutim povodom oglasio se i Oktagon sport, koji vodi računa o karijeri doskorašnjeg košarkaša Dalas Maveriksa.

Menadžeri Dejvid Karo, Marko Jelić, Džordž Panu i Klaudio Vilanueva stavili su svoje potpise ispod sopštenja, u kom se ističe zažljenje zbog toga što će nekadašnji as madridskog Reala, iako ni ni kriv ni dužan, platiti najveći ceh zbog grešaka čelnika njegovog novog kluba.

„Odluka Finansijskog panela Evrolige suštinski kažnjava Fakunda Kampaca najviše, jer neće moći da igra i pruži evroligaškim navijačima jedno top ime i unapredi takmičenje. Po našem skromnom mišljenju kazna je trebalo da bude stroža prema strani koja je počinila prekršaj, a ne da stvara kolateralnu štetu najsvetijem delu naše industrije – igraču.

Mogu da primene bilo koju kaznu ili penal za bilo koji klub. Sprečavanje igrača ovog nivoa da igra jeste odluka koja ne pomaže Evroligi i znak je da ona ide u pogrešnom smeru“, navodi se u pismu povodom „slučaja Kampaco“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari