Doveden da puni koš rivala, a dva meseca će biti samo Zvezdin navijač: Koje sve mečeve Evrolige propušta Kampaco? 1 foto: Pedja Milosavljevic

Ukoliko Crvena zvezda ne uspe da obori zabranu registracije novih igrača, trener Duško Ivanović u devet kola neće moći da se osloni na fantastičnog Argentinca.

Zbog toga što nije na vreme isplatila zaostala dugovanja svojim bivšim članovima, Crvene zvezda ne može sve do 28. februara da prijavi novajlije za nastavak Evrolige. U „prevodu“, džaba je žurila sa dovođenjem Fakunda Kampaca, jer će bivši NBA košarkaš sve do marta „plesati“ samo po terenima ABA lige.

U međuvremenu će crveno-beli odigrati čak devet utakmica elitnog kontinentalnog takmičenja i bez papreno plaćenog nekadašnjeg asa madridskog Reala probati da se probiju u završnicu borbe za evropski tron. Od toga pet na parketima širom Evrope i četiri pred Delijama, koje su Argentinca videle samo „na Jadranu“.

Sa sve ponovnim večitim derbijem, u kom će Nemanja Nedović i društvo gledati da nanesu novi poraz Partizanu i zadrže stoprocentan učinak u prvoj evroligaškoj sezoni sa dva najveća srpska kluba u konkurenciji najboljih timova Starog kontinenta.

Crvena zvezda je već najavila tužbu na odluku Evrolige, nadajući se da će Sud za sportsku arbitražu ukinuti ili makar smanjiti izrečenu sankciju, ali ako se to ne desi Kampaco će njen dres u Evroligi poneti tek protiv Bajerna, 2. marta.

Dobra vest je što je crveno-belima išlo dobro i pre dolaska Kampaca, jer je crnogorski stručnjak preporodio igru i rezultate, praktično čim je u novembru „seo“ za komandnu tablu. Tako je „već viđeni“ gubitnik upisao sedam pobeda, pa sa još jednim trijumfom u vreme Vladimira Jovanovića i osam poraza drži 10. mesto na tabeli.

 

06. januar Valensija – Crvena zvezda (20.30)
10. januar Crvena zvezda – Real (19.00)
12. januar Crvena zvezda – Monako (19.00)
20. januar Žalgiris – Crvena zvezda (19.00)
27. januar Crvena zvezda – Partizan (19.00)
31. januar Virtus – Crvena zvezda (21.00)
02. februar Olimpia Milano – Crvena zvezda (20.30)
09. februar Makabi Tel-Aviv – Crvena zvezda (20.05)
24. februar Crvena zvezda – Alba (19.00)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari